Budincă de spanac cu brânză - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Paste, pizza şi găluşte » Budincă de spanac cu brânză

Budincă de spanac cu brânză

Ingrediente: 1/2 kg spanac, 100 g franzela, 150 ml lapte, 200 ml smintina groasa, 150 g briza telemea, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii.
Sosul alb: 50 g unt, 50 g faina, 250 ml lapte, o lingurita cu virf marar.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Dupa ce s-a spalat bine, spanacul se opareste 5 minute, intr-o cratita, numai in apa care a ramas pe frunze dupa ultima spalare si sucul care se elimina din frunze cind acestea se moaie prin oparire, la foc mic, amestecindu-l cu lingura.Se desarta apoiin strecuratoare, unde selasa pina cind se raceste.Franzelase inmoaie in laptele rece pina cind il absoarbe, apoi se trece prin masina de tocat, impreuna cu spanacul.Se pregateste sosul alb si, dupa ce s-a racit, se amesteca cu spanacul, smintina, brinza rasa nedesarata, galbenusurile si mararul taiat marunt.Albusurile batute spuma se amesteca usor cu compozitia, prin rasturnare, de jos in sus, se desarta intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata cu pesmet si se niveleaza.Se coace 40-50 minute in cuptorul bine incins, in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor.Nu se deschide cuptorul 20 minute.Cind este coapta, budinca se rastoarna pe platou si se serveste fierbinte, ca fel intii, sau ca garnitura la fripturi de orice fel.In aceasta compozitie se pot adauga 100-150 g sunca taiata in patratele, inainte de a se amesteca cu albusul.
1.974 vizualizări
795 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
25. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
26. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
28. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
29. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
30. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.