Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve din legume, murături » Murături combinate » Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă

Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă

Ingrediente: 1-1,5 kg ardei graşi mai mici (20-25 bucăţi la 1 kg) sau gogoşari, circa 2 kg varză curăţată, tăiată, circa 1/2 kg morcovi şi rădăcină de ţelină (curăţaţi şi apoi cîntăriţi), 600 ml apă, 400 ml oţet, sare, zahăr, piper, 150 g hrean.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ardeilor li se taie un capac. Se scot seminţele şi cotoarele. Varza se taie ca fideaua; morcovii şi ţelina se rad prin răzătoarea cu găuri mari. Se pun toate într-un lighean smălţuit sau din plastic, se presară cu 15 g sare pentru fiecare kg de varză. Se umplu ardeii sau gogoşarii cît mai îndesat, aşezîndu-i în borcan, unul lîngă altul, în rînduri suprapuse, fără să se preseze prea mult, apoi se toarnă lichidul. Se calculează ca lichidul să fie circa 1/3 din volumul borcanului (borcanelor), iar proporţia de apă şi oţet 60 %, respectiv 40 %. Pentru 1 l de lichid, se pun 10 g zahăr, 10 g sare şi pentru 2-3 l lichid, o frunză de ţelină, 1-2 foi de dafin, 10-20 boabe piper sau măcinat, cimbru, mărar şi circa 100 g hrean. Dacă lichidul nu este suficient, se prepară, cît apreciem că ar fi nevoie, adăugînd numai apă cu oţet în proporţiile arătate; se fierbe cîteva minute cu aceleaşi arome şi, apoi, se toarnă strecurat în borcan pînă la gîtul acestuia. Borcanul se leagă imediat cu celofan şi se duce în cămară.
14.702 vizualizări
1.667 tipăriri
8 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Varză cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Varză murată călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu varză)
7. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Ciorbă de varză cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
29. Ghembetz cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.