Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ardei grași (gogoșari) umpluți cu varză albă
Rețetă de post (vegetariană)

Ingrediente: 1-1,5 kg ardei grași mai mici (20-25 bucăți la 1 kg) sau gogoșari, circa 2 kg varză curățată, tăiată, circa 1/2 kg morcovi și rădăcină de țelină (curățați și apoi cîntăriți), 600 ml apă, 400 ml oțet, sare, zahăr, piper, 150 g hrean.

Mod de preparare: Ardeilor li se taie un capac. Se scot semințele și cotoarele. Varza se taie ca fideaua; morcovii și țelina se rad prin răzătoarea cu găuri mari. Se pun toate într-un lighean smălțuit sau din plastic, se presară cu 15 g sare pentru fiecare kg de varză. Se umplu ardeii sau gogoșarii cît mai îndesat, așezîndu-i în borcan, unul lîngă altul, în rînduri suprapuse, fără să se preseze prea mult, apoi se toarnă lichidul. Se calculează ca lichidul să fie circa 1/3 din volumul borcanului (borcanelor), iar proporția de apă și oțet 60 %, respectiv 40 %. Pentru 1 l de lichid, se pun 10 g zahăr, 10 g sare și pentru 2-3 l lichid, o frunză de țelină, 1-2 foi de dafin, 10-20 boabe piper sau măcinat, cimbru, mărar și circa 100 g hrean. Dacă lichidul nu este suficient, se prepară, cît apreciem că ar fi nevoie, adăugînd numai apă cu oțet în proporțiile arătate; se fierbe cîteva minute cu aceleași arome și, apoi, se toarnă strecurat în borcan pînă la gîtul acestuia. Borcanul se leagă imediat cu celofan și se duce în cămară.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.