Tort de lămâie (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort de lămâie (II)

Tort de lămâie (II)

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 ceasca faina, 75 g unt, 2-3 linguri apa de la gheata, 1 1/2 ceasca zahar, 1/4 ceasca zeamil (Maizena), 1 1/4 ceasca apa, 1/2 ceasca zeama de lamaie, 1 lingura coaja rasa de lamaie, 4 galbenusuri batute usor, inca 30 g unt, 2 lamai mijlocii, inca 1/2 ceasca zahar, inca 1/2 ceasca apa.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mare, se adauga untul taiat bucatele si se freaca 2 minute intre palme, pana ce amestecul devine sfaramicios. Se incorporeaza apa (aproape toata) si se face un aluat tare (la nevoie, se mai adauga apa). Se intinde aluatul pe planseta infainata (putin) si se mai framanta un minut ca sa se inmoaie. Se intinde cu vergeaua si se imbraca cu el o forma rotunda (diametrul: 23 cm). Se acopera cu o folie de plastic si se tine 30 de minute la frigider. Se incinge cuptorul la 180 grade C, se acopera aluatul cu hartie de copt si cu un strat de boabe de fasole (sau orez) si se coace 10 minute. Se scoate din cuptor, se inlatura hartia si boabele de fasole si se coace inca 5 minute, pana ce se rumeneste, dupa care se lasa sa se raceasca.
Intr-o cratita potrivita se amesteca bine zeamilul, zaharul si apa, pana ce amestecul devine neted. Se adauga zeama si coaja de lamaie si se pune la fiert - la foc potrivit -, amestecand intruna. Se face focul mai mic, se incorporeaza galbenusurile, se amesteca bine si se mai lasa sa fiarba un minut. Se ia de pe foc, se adauga si untul, se amesteca si se lasa sa se raceasca.
Se taie lamaile felii rotunde. Se pun pe foc apa si zaharul si se amesteca - fara sa dea in clocot - pana ce se topeste zaharul. Se incorporeaza feliile de lamaie si se lasa sa fiarba un minut, la foc mic, fara sa se mai amestece. Se scot feliile de lamaie din sirop si se lasa sa se scurga. Se toarna compozitia de lamaie + galbenusurile, rece, peste aluatul copt si se acopera cu feliile de lamaie asezate ca solzii de peste.
Tarta se tine peste noapte la congelator. Inainte de-a o servi, se lasa 5 minute la temperatura camerei si se taie in bucati.
Se poate servi si cu frisca.
1.673 vizualizări
632 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
2. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
16. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Somon cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.