Tort cu prune şi frişcă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort cu prune şi frişcă

Tort cu prune şi frişcă

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 16

Ingrediente: Pentru aluat: 100 g ciocolata amaruie, 100 g unt moale, 1 plic zahar vanilat, 150 g zahar, 5 oua, 100 g faina, 50 g zeamil, 50 g migdale macinate marunt, 1 lingurita cu varf praf de copt.
Pentru umplutura: 750 g prune, 6 linguri zahar, 150 ml zeama de portocale, 100 ml vin rosu sec, 1 plic praf de budinca (de vanilie), 6 linguri compot de prune (zeama neindulcita), 1 l frisca, 4 plicuri zahar vanilat, 2 linguri ciocolata rasa, 1 lingura zahar pudra.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se rupe ciocolata si se topeste pe baia de apa. Se freaca bine untul cu zaharul si zaharul vanilat, se incorporeaza galbenusurile, pe urma ciocolata topita, albusurile batute spuma, si la sfarsit faina amestecata cu zeamilul, migdalele macinate si praful de copt.
Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie pentru copt (cu peretii detasabili si diametrul de 28 cm) si se intinde cu un cutit lat. Se coace circa 25 de minute in cuptorul incins la 180 grade C, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.
Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii, se pun fructele intr-un castron impreuna cu zaharul si se lasa 45 de minute sa se patrunda. Se adauga zeama de portocale si se fierb 5-7 minute la foc mic.
Se scurg intr-o strecuratoare, iar zeama se leaga cu praful de budinca amestecat cu vinul rosu. Se pun deoparte 16 prune, celelalte se incorporeaza in zeama legata cu vin si praf de budinca si se lasa compozitia sa se raceasca.
Blatul se taie in trei. Partea de jos se aseaza pe un platou pentru tort, se stropeste cu 2 linguri de compot si deasupra se intinde jumatate din compozitia cu prune.
Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat, se toarna un sfert peste prune, se intinde, se aseaza deasupra a doua felie de blat, se stropeste cu 2 linguri de compot si se umple cu prune si frisca. Urmeaza a treia bucata de blat, care se stropeste si ea cu compot.
Se garniseste tortul cu frisca si cu cele 16 prune puse deoparte, se acopera si se tine circa 6 ore la rece.
Inainte de a-l servi, se orneaza cu ciocolata rasa si se pudreaza cu zahar.
1.994 vizualizări
565 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.