Tocană de miel cu smântână - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Tocană de miel cu smântână

Tocană de miel cu smântână

Ingrediente: 300-500 g carne de miel, 50-80 ml untdelemn, cca. 80 g ceapa, 100 ml smantana, 25 g faina, lamiie, boia, marar, patrunjel sau tarhon taiat marunt, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt, se caleste in untdelemn, un minut, la foc mic; se adauga carnea taiata in bucati mai mici si se amesteca ca sa se prajeasca putin la suprafata; apoi se presara cu o lingurita rasa de sare si se pun 3-4 linguri cu apa. Carnea se lasa sa fiarba la foc mic, acoperita, adaugand cite putina apa cind scade lichidul, ca sa nu se arda ceapa si amestecand din cand in cand, pana se moaie bine. Cand carnea este bine fiarta se freaca faina cu circa 200 ml de apa rece, adaugata cate putin la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase, apoi se toarna in sos, completind cu apa cit este necesar; se lasa sa fiarba citeva clocote si, daca este prea gros, se mai dilueaza cu putina apa. Dupa cateva clocote, cratita se ia de pe foc si mancarea se presara cu cate o lingurita cu varf din oricare verdeata. Se amesteca , cit este fierbinte, cu smintina batuta bine cu o lingura de apa rece, si se potriveste gustul cu sare si putina zeama sau sare de lamaie, sau cu cateva picaturi de otet. Pentru culoare, se incalzesc 1-2 linguri cu untdelemn in care s-a pus un varf de lingurita de boia dulce de ardei si, fara sa se infierbinte, se desarta peste mancarea cu care nu se mai amesteca. Tocana se serveste cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez, sau cu mamaliguta calda.
2.191 vizualizări
674 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă de zarzavat cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de conopidă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.