Tagliatelle cu smântână şi busuioc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Paste, pizza şi găluşte » Tagliatelle cu smântână şi busuioc

Tagliatelle cu smântână şi busuioc

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 dovlecel (300 g), 2 linguri ulei, sare, piper, 100 ml smantana (sau frisca nebatuta), 200 ml lapte, 200 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), 1 legatura busuioc, 30 g unt, 30 g faina, 150 g mazare congelata, 400 g Tagliatelle (taitei ceva mai lati), 100 g cascaval ras, 1-2 linguri zeama de lamaie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Dovlecelul curatat de coaja se taie cubulete si se prajeste circa 2 minute (la foc iute) in uleiul incins. Se gusta de sare si piper si se pune deoparte.
Se amesteca smantana cu laptele si cu zeama de carne, se pun 5 linguri in robotul de bucatarie si se mixeaza cu frunzulitele de busuioc spalate si zvantate.
Se incinge untul, se caleste faina, se stinge cu restul compozitiei de smantana + lapte + zeama de carne si se da in cateva clocote, amestecand intruna. Se adauga mazarea si se fierbe si ea in sos circa 2 minute, la foc mic.
Se fierb taieteii "al dente" in apa cu sare si se lasa sa se scurga. In sosul preparat anterior se incorporeaza mai intai cascavalul ras si se lasa sa se topeasca, pe urma cubuletele de dovlecel, piureul de busuioc (mixat in robot) si zeama de lamaie si se gusta de sare si piper. Sosul se serveste fierbinte, impreuna cu taiteii, dupa ce s-a presarat deasupra putin cascaval ras.
2.406 vizualizări
695 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.