http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Tagliatelle cu smântână şi busuioc
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 dovlecel (300 g), 2 linguri ulei, sare, piper, 100 ml smantana (sau frisca nebatuta), 200 ml lapte, 200 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), 1 legatura busuioc, 30 g unt, 30 g faina, 150 g mazare congelata, 400 g Tagliatelle (taitei ceva mai lati), 100 g cascaval ras, 1-2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare: Dovlecelul curatat de coaja se taie cubulete si se prajeste circa 2 minute (la foc iute) in uleiul incins. Se gusta de sare si piper si se pune deoparte.
Se amesteca smantana cu laptele si cu zeama de carne, se pun 5 linguri in robotul de bucatarie si se mixeaza cu frunzulitele de busuioc spalate si zvantate.
Se incinge untul, se caleste faina, se stinge cu restul compozitiei de smantana + lapte + zeama de carne si se da in cateva clocote, amestecand intruna. Se adauga mazarea si se fierbe si ea in sos circa 2 minute, la foc mic.
Se fierb taieteii "al dente" in apa cu sare si se lasa sa se scurga. In sosul preparat anterior se incorporeaza mai intai cascavalul ras si se lasa sa se topeasca, pe urma cubuletele de dovlecel, piureul de busuioc (mixat in robot) si zeama de lamaie si se gusta de sare si piper. Sosul se serveste fierbinte, impreuna cu taiteii, dupa ce s-a presarat deasupra putin cascaval ras.