Scoici cu sos de roşii picant - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Scoici cu sos de roşii picant

Scoici cu sos de roşii picant

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg scoici, 1 kg roşii, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 1 ardei iute, 300 ml vin alb, 75 g parmezan, sare, piper, ulei de măsline, pătrunjel, mentă, paste, orez, cuş-cuş.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Scoicile se curăţă bine cu o perie, se spală în apă rece şi se pun într-un castron. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi şi se toacă mărunt.
Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, două linguri de pătrunjel tocat şi se călesc timp de cîteva minute.
Se adaugă scoicile scurse de apă, se amestecă şi se lasă să se deschidă. Se ia cratiţa de pe foc, se scot scoicile şi se îndepărtează cochiliile.
Se pun din nou în cratiţă, se adaugă roşiile tocate, ardeiul iute tocat, vinul, sarea şi piperul după gust. Se lasă la fiert timp de 15-25 de minute la foc mediu, se adaugă parmezanul ras, se amestecă şi se mai fierbe două minute.
Se presară menta tocată, se amestecă şi se serveşte.
Se servesc alături de cuş-cuş, paste sau orez fiert.
4.854 vizualizări
451 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
7. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.