Tortilla de patatas (I) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla de patatas (I)

Tortilla de patatas (I)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 oua, o ceapa mijlocie, 4 cartofi mijlocii, sare, piper, ulei de masline, putin lapte.

Mod de preparare: Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa nu iasa foarte plana. Cartofii se taie felii rotunde cam de 3-5 mm de grosime, daca sint cartofi mari se taie in doua pe lungime si apoi felii. Se pun la prajit in ulei si se prajesc pina se fac bine, dar fara a se face crocanti. Ceapa se taie solzi si se prajeste si ea in alta tigaie sau se prajeste dupa ce sint facuti cartofii. Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu un strop de lapte intr-un castron. Cind cartofii si ceapa sint prajite, se pun peste ouale batute in castron si se lasa citeva minute ca sa traga cartofii din ou. Se toarna apoi in tigaie cu un pic de ulei si se lasa citeva minute la foc potrivit sa se coaca fara sa se amestece. Cind este gata se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii intinse sau cu un capac intins. Se lasa si pe partea cealalta sa se faca. Se poate face si fara ceapa.
Se serveste taiata in triunghiuri, calda sau rece.
5.569 vizualizări
879 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Sufleu de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
8. Tartă cu lămâie (I) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
10. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ştiucă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
14. Sufleu de smântână (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
18. Peşte la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
20. Glazură de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
21. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Biftec tartar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Plachie de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Cremşnit rapid (I) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.