Tortilla de patatas (I) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla de patatas (I)

Tortilla de patatas (I)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 oua, o ceapa mijlocie, 4 cartofi mijlocii, sare, piper, ulei de masline, putin lapte.

Mod de preparare: Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa nu iasa foarte plana. Cartofii se taie felii rotunde cam de 3-5 mm de grosime, daca sint cartofi mari se taie in doua pe lungime si apoi felii. Se pun la prajit in ulei si se prajesc pina se fac bine, dar fara a se face crocanti. Ceapa se taie solzi si se prajeste si ea in alta tigaie sau se prajeste dupa ce sint facuti cartofii. Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu un strop de lapte intr-un castron. Cind cartofii si ceapa sint prajite, se pun peste ouale batute in castron si se lasa citeva minute ca sa traga cartofii din ou. Se toarna apoi in tigaie cu un pic de ulei si se lasa citeva minute la foc potrivit sa se coaca fara sa se amestece. Cind este gata se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii intinse sau cu un capac intins. Se lasa si pe partea cealalta sa se faca. Se poate face si fara ceapa.
Se serveste taiata in triunghiuri, calda sau rece.
5.932 vizualizări
987 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tortilla cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
3. Prăjitură caramel (I) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri)
5. Tort cu alune (I) (Dulciuri > Torturi)
6. Prăjitură cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Supă de fructe de mare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Piftie de crap (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Tortilla cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Zarzavat pentru ciorbe (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Mititei (mici) (I) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Dulceaţă de struguri (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Tiramisu (I) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.