Tortilla de patatas (I) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla de patatas (I)

Tortilla de patatas (I)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 oua, o ceapa mijlocie, 4 cartofi mijlocii, sare, piper, ulei de masline, putin lapte.

Mod de preparare: Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa nu iasa foarte plana. Cartofii se taie felii rotunde cam de 3-5 mm de grosime, daca sint cartofi mari se taie in doua pe lungime si apoi felii. Se pun la prajit in ulei si se prajesc pina se fac bine, dar fara a se face crocanti. Ceapa se taie solzi si se prajeste si ea in alta tigaie sau se prajeste dupa ce sint facuti cartofii. Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu un strop de lapte intr-un castron. Cind cartofii si ceapa sint prajite, se pun peste ouale batute in castron si se lasa citeva minute ca sa traga cartofii din ou. Se toarna apoi in tigaie cu un pic de ulei si se lasa citeva minute la foc potrivit sa se coaca fara sa se amestece. Cind este gata se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii intinse sau cu un capac intins. Se lasa si pe partea cealalta sa se faca. Se poate face si fara ceapa.
Se serveste taiata in triunghiuri, calda sau rece.
6.042 vizualizări
1.026 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu struguri (I) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Mititei (mici) (I) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Marinată de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tortilla cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Supă de fructe de mare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
12. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
14. Ştiucă umplută (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
17. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Gutui coapte (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi)
25. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Gogonele asortate (I) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.