Caltaboş (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Caltaboş (I)

Caltaboş (I)

Ingrediente: 1/2 din ficat, un rinichi, 1/2 din plămîni, 1/4 din carnea şi grăsimea de la capul de porc, 1/4 din slănina de la gît (guşă), 1/4 din şorici, 1/4 din carnea fiartă, 1/2 din splină, condimente: piper, ienibahar, coriandru, nucşoară rasă sau cuişoare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Condimentele se vor pune măcinate fin, combinate după gust. Tot materialul se trece prin maşina de tocat, cu sita cu găuri mici, împreună cu circa 300 g din ceapa tăiată mărunt şi călită în prealabil cu o lingură cu untură sau 2 linguri cu untedelemn (pînă cînd scade apa ce o lasă şi devine lucioasă, fără să se rumenească). La tocătură se adaugă o linguriţă rasă cu piper, 1/2 linguriţă cu ienibahar, o linguriţă cu vîrf de zahăr (facultativ), 2-3 cuişoare pisate bine în piuliţă sau o linguriţă cu nucşoară rasă prin răzătoarea cu găuri mici, coriandru sau boabe de ienupăr măcinate, seminţe şi frunze de cimbru, la alegere, după gust. Cine doreşte să înmulţească compoziţia poate adăuga circa 100 g orez fiert cu 1/2 l apă; se fierb la foc mic (bobul va absorbi apa în întregime, cînd acesta este fiert şi va rămîne întreg). La tocătură se adaugă 100-200 ml supă cu multă grăsime, din oala în care a fiert capul de porc, amestecîndu-se bine toate, ca să aibă consistenţa unei paste şi potrivindu-se gustul cu sare fină. Cu ajutorul şpriţului sau prin maşina de tocat, la care s-a montat tubul pentru cîrnaţi, se umplu intestinele de caltaboş, legîndu-se la ambele capete cu sfoară subţire. Cînd toţi caltaboşii sînt gata, se introduc în apă sau supă fierbinte (care a fiert în clocot) şi, fără să mai dea in clocot, se ţin aşa 50-60 minute, după care se scot cu strecurătoarea de macaroane, înţepînd din loc în loc cu un ac gros, să iasă aerul, ca să nu plesnească şi li se dă drumul cîteva minute în apă rece, apoi se aşează pe platou. Se consumă calzi sau reci. După dorinţă, se pot prăji puţin pe ambele părţi înainte de a se consuma calzi cu mamaliguţă sau cu piure de cartofi.
6.420 vizualizări
621 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
4. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.