Tartă gasconă cu mere - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă gasconă cu mere

Tartă gasconă cu mere

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 220 g faina, 60 g zahar tos, 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma, 50 g migdale pisate fin, 1 ou.
Pentru garnitura: 2 oua, 3 mere, 30 g unt, 150 g prune uscate (fara samburi), 4 linguri coniac, 40 g smantana groasa (frisca nebatuta), 50 g zahar tos.

Mod de preparare: Aluatul: Puneti intr-un castron faina, zaharul, untul taiat bucatele si pudra de migdale si framantati-le cu varful degetelor. Adaugati apoi oul, faceti un bulgare din aluat si bagati-l o ora la frigider (sau 15 minute la congelator). Puteti sa pregatiti aluatul si cu o zi inainte si sa-l lasati la rece toata noaptea. Incingeti cuptorul la 180 grade C si preparati garnitura.
Bateti smantana (frisca) cu 30 g zahar si 1 ou si puneti-o de-o parte. Curatati merele, taiati-le in patru, indepartati partea lemnoasa si mai taiati o data sferturile felii. Caliti-le 10 minute in unt (la foc mic), amestecand din timp in timp. Adaugati prunele taiate in doua si amestecati din nou. Scoateti fructele din tigaie, turnati coniacul, lasati-l sa dea in clocot la foc iute, introduceti iarasi fructele, adaugati smantana (frisca), amestecati si puneti-le deoparte.
Tapetati cu aluat o forma de tarta unsa cu unt - de preferinta dreptunghiulara, intepati-l din loc in loc cu o furculita si turnati peste el fructele cu crema. Din resturile de aluat taiati “gratii” subtiri, asezati-le in crucis peste umplutura, ungeti-le cu oul (ramas) batut si presarati peste ele restul de zahar. Bagati tarta la cuptor, lasati-o 40 de minute, apoi scoateti-o, rasturnati-o si serviti-o calduta.
3.416 vizualizări
761 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
4. Turtă dulce cu mere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
5. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
8. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
10. Sos tartar (Sosuri > Sosuri reci)
11. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
12. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
14. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Prăjitură cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Merlucius cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
21. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
23. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Tort special de mere (Dulciuri > Torturi)
26. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tartă cu mere (III) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tartă de fructe (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.