Tartă gasconă cu mere - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă gasconă cu mere

Tartă gasconă cu mere

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 220 g faina, 60 g zahar tos, 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma, 50 g migdale pisate fin, 1 ou.
Pentru garnitura: 2 oua, 3 mere, 30 g unt, 150 g prune uscate (fara samburi), 4 linguri coniac, 40 g smantana groasa (frisca nebatuta), 50 g zahar tos.

Mod de preparare: Aluatul: Puneti intr-un castron faina, zaharul, untul taiat bucatele si pudra de migdale si framantati-le cu varful degetelor. Adaugati apoi oul, faceti un bulgare din aluat si bagati-l o ora la frigider (sau 15 minute la congelator). Puteti sa pregatiti aluatul si cu o zi inainte si sa-l lasati la rece toata noaptea. Incingeti cuptorul la 180 grade C si preparati garnitura.
Bateti smantana (frisca) cu 30 g zahar si 1 ou si puneti-o de-o parte. Curatati merele, taiati-le in patru, indepartati partea lemnoasa si mai taiati o data sferturile felii. Caliti-le 10 minute in unt (la foc mic), amestecand din timp in timp. Adaugati prunele taiate in doua si amestecati din nou. Scoateti fructele din tigaie, turnati coniacul, lasati-l sa dea in clocot la foc iute, introduceti iarasi fructele, adaugati smantana (frisca), amestecati si puneti-le deoparte.
Tapetati cu aluat o forma de tarta unsa cu unt - de preferinta dreptunghiulara, intepati-l din loc in loc cu o furculita si turnati peste el fructele cu crema. Din resturile de aluat taiati “gratii” subtiri, asezati-le in crucis peste umplutura, ungeti-le cu oul (ramas) batut si presarati peste ele restul de zahar. Bagati tarta la cuptor, lasati-o 40 de minute, apoi scoateti-o, rasturnati-o si serviti-o calduta.
3.218 vizualizări
700 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
2. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri)
10. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
11. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
12. Tort cu mere (Dulciuri > Torturi)
13. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
16. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
18. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
20. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
21. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
23. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
24. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
25. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Tartă de fructe (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
28. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Tartă cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
30. Cremă de orez cu mere caramelizate (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.