Tartă gasconă cu mere - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă gasconă cu mere

Tartă gasconă cu mere

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 220 g faina, 60 g zahar tos, 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma, 50 g migdale pisate fin, 1 ou.
Pentru garnitura: 2 oua, 3 mere, 30 g unt, 150 g prune uscate (fara samburi), 4 linguri coniac, 40 g smantana groasa (frisca nebatuta), 50 g zahar tos.

Mod de preparare: Aluatul: Puneti intr-un castron faina, zaharul, untul taiat bucatele si pudra de migdale si framantati-le cu varful degetelor. Adaugati apoi oul, faceti un bulgare din aluat si bagati-l o ora la frigider (sau 15 minute la congelator). Puteti sa pregatiti aluatul si cu o zi inainte si sa-l lasati la rece toata noaptea. Incingeti cuptorul la 180 grade C si preparati garnitura.
Bateti smantana (frisca) cu 30 g zahar si 1 ou si puneti-o de-o parte. Curatati merele, taiati-le in patru, indepartati partea lemnoasa si mai taiati o data sferturile felii. Caliti-le 10 minute in unt (la foc mic), amestecand din timp in timp. Adaugati prunele taiate in doua si amestecati din nou. Scoateti fructele din tigaie, turnati coniacul, lasati-l sa dea in clocot la foc iute, introduceti iarasi fructele, adaugati smantana (frisca), amestecati si puneti-le deoparte.
Tapetati cu aluat o forma de tarta unsa cu unt - de preferinta dreptunghiulara, intepati-l din loc in loc cu o furculita si turnati peste el fructele cu crema. Din resturile de aluat taiati “gratii” subtiri, asezati-le in crucis peste umplutura, ungeti-le cu oul (ramas) batut si presarati peste ele restul de zahar. Bagati tarta la cuptor, lasati-o 40 de minute, apoi scoateti-o, rasturnati-o si serviti-o calduta.
3.539 vizualizări
788 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
2. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
3. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartă cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
12. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tartă cu struguri (I) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Mere coapte (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Tartă cu lămâie (I) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
20. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
21. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
26. Clătite umplute cu mere (Dulciuri > Clătite)
27. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
30. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.