Tartă suedeză cu mere - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
8.643 vizualizări
998 tipăriri
13 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
15. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
16. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
17. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
18. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
19. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
21. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
22. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
23. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
24. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
25. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
26. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
28. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.