Şuberec cu carne - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Şuberec cu carne

Şuberec cu carne

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluat: 800 g faina, 300-350 ml apa calduta, 3 lingurite sare, 2 lingurite zahar.
Umplutura: 450 g carne vita, 3 buc. ceapa uscata, sare, 1 lingura piper, 1 ou.

Mod de preparare: Se framanta o coca adaugandu-se treptat apa si faina. In final coca nu trebuie sa fie vartoasa, dar nici foarte moale.
Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in fasii lungi si grosute care se taie apoi in bucati mai mici din care se fac bile. Acestea se intind in foi rotunde si subtiri(atentie, nu trebuie sa fie mai groase de 3-4 mm, insa nici nu trebuie sa se exagereze ca sa devina transparente). Din cantitatile mentionate, ar trebui sa iasa 20-21 foi rotunde.
Ceapa se taie foarte marunt. Carnea tocata se amesteca bine cu ceapa, piperul sarea si oul.
In fiecare foaie intinsa se pune o lingura de carne si se imprastie (pe jumatate din foaie) iar a doua jumatate, se pliaza peste prima, si cam la jumate centimetru de margine, aluatul este presat cu varfurile degetelor. Apoi, cu marginea unei farfurii mici se taie aluatul la 1mm de locul a fost presat cu degetele si apoi se indeparteaza marginile.
Din marginile taiate nu se mai fac alte foi.
Suberecul se prajeste in ulei foarte bine incins. Se pun cam 2-3 cm ulei in tigaie (suberecul nu trebuie sa fie acoperit de ulei).
Dupa ce s-a prajit, se scoate intr-o farfurie in care e lasat cateva secunde, dupa care se pune intr-un vas de inox si se acopera cu un capac. Se pastreaza astfel cald multe ore. E foarte important sa fie acoperit pentru ca aburii fragezesc foarte bine aluatul, acesta devenind moale (necrocant) si suberecul o sa fie exact ca cel pe care il mancati la mare.
23.937 vizualizări
1.325 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Bule de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.