Şuberec cu carne - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Şuberec cu carne

Şuberec cu carne

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluat: 800 g faina, 300-350 ml apa calduta, 3 lingurite sare, 2 lingurite zahar.
Umplutura: 450 g carne vita, 3 buc. ceapa uscata, sare, 1 lingura piper, 1 ou.

Mod de preparare: Se framanta o coca adaugandu-se treptat apa si faina. In final coca nu trebuie sa fie vartoasa, dar nici foarte moale.
Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in fasii lungi si grosute care se taie apoi in bucati mai mici din care se fac bile. Acestea se intind in foi rotunde si subtiri(atentie, nu trebuie sa fie mai groase de 3-4 mm, insa nici nu trebuie sa se exagereze ca sa devina transparente). Din cantitatile mentionate, ar trebui sa iasa 20-21 foi rotunde.
Ceapa se taie foarte marunt. Carnea tocata se amesteca bine cu ceapa, piperul sarea si oul.
In fiecare foaie intinsa se pune o lingura de carne si se imprastie (pe jumatate din foaie) iar a doua jumatate, se pliaza peste prima, si cam la jumate centimetru de margine, aluatul este presat cu varfurile degetelor. Apoi, cu marginea unei farfurii mici se taie aluatul la 1mm de locul a fost presat cu degetele si apoi se indeparteaza marginile.
Din marginile taiate nu se mai fac alte foi.
Suberecul se prajeste in ulei foarte bine incins. Se pun cam 2-3 cm ulei in tigaie (suberecul nu trebuie sa fie acoperit de ulei).
Dupa ce s-a prajit, se scoate intr-o farfurie in care e lasat cateva secunde, dupa care se pune intr-un vas de inox si se acopera cu un capac. Se pastreaza astfel cald multe ore. E foarte important sa fie acoperit pentru ca aburii fragezesc foarte bine aluatul, acesta devenind moale (necrocant) si suberecul o sa fie exact ca cel pe care il mancati la mare.
24.036 vizualizări
1.341 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
11. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Castraveţi acri cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Fasole verde cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Castraveţi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ruladă din carne de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.