Şuberec cu carne - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Şuberec cu carne

Şuberec cu carne

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluat: 800 g faina, 300-350 ml apa calduta, 3 lingurite sare, 2 lingurite zahar.
Umplutura: 450 g carne vita, 3 buc. ceapa uscata, sare, 1 lingura piper, 1 ou.

Mod de preparare: Se framanta o coca adaugandu-se treptat apa si faina. In final coca nu trebuie sa fie vartoasa, dar nici foarte moale.
Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in fasii lungi si grosute care se taie apoi in bucati mai mici din care se fac bile. Acestea se intind in foi rotunde si subtiri(atentie, nu trebuie sa fie mai groase de 3-4 mm, insa nici nu trebuie sa se exagereze ca sa devina transparente). Din cantitatile mentionate, ar trebui sa iasa 20-21 foi rotunde.
Ceapa se taie foarte marunt. Carnea tocata se amesteca bine cu ceapa, piperul sarea si oul.
In fiecare foaie intinsa se pune o lingura de carne si se imprastie (pe jumatate din foaie) iar a doua jumatate, se pliaza peste prima, si cam la jumate centimetru de margine, aluatul este presat cu varfurile degetelor. Apoi, cu marginea unei farfurii mici se taie aluatul la 1mm de locul a fost presat cu degetele si apoi se indeparteaza marginile.
Din marginile taiate nu se mai fac alte foi.
Suberecul se prajeste in ulei foarte bine incins. Se pun cam 2-3 cm ulei in tigaie (suberecul nu trebuie sa fie acoperit de ulei).
Dupa ce s-a prajit, se scoate intr-o farfurie in care e lasat cateva secunde, dupa care se pune intr-un vas de inox si se acopera cu un capac. Se pastreaza astfel cald multe ore. E foarte important sa fie acoperit pentru ca aburii fragezesc foarte bine aluatul, acesta devenind moale (necrocant) si suberecul o sa fie exact ca cel pe care il mancati la mare.
23.402 vizualizări
1.212 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Bulete de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Bame cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Crochete cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.