Spaghete cu peşte alb la grătar - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu peşte alb la grătar

Spaghete cu peşte alb la grătar

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g file de peşte alb, 5 linguri vin alb demisec, 400 g spaghete, sare, piper, coaja rasă şi zeama de la o lămîie, 75 g parmezan (sau alt caşcaval) ras mai mare, 1/2 legătură mentă.

Mod de preparare: Se spală fileurile de peşte, se zvîntă, se taie bucăţi mai mari şi se pun într-un castron împreună cu vinul. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se pătrundă circa 30 de minute.
Se încinge grill-ul din cuptor. Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare. Se spală menta, se zvîntă, se rup frunzuliţele şi se taie fîşii subţiri.
Se lasă peştele să se scurgă bine, se sărează, se piperează, se pune pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptor, sub grill. Se lasă să se prăjească circa 5 minute pe fiecare parte.
Se scurg spaghetele, punîndu-se deoparte cam 1/8 l din apa în care au fiert. Se răstoarnă din nou în oală şi se adaugă apa, coaja de lămîie, menta şi mai mult de jumătate din zeama de lămîie. Se încălzesc cîteva minute, se condimentează cu sare, piper şi zeamă de lămîie (dacă este nevoie) şi se servesc cu peştele făcut la grătar, după ce s-a presărat peste ele caşcavalul ras.
3.380 vizualizări
625 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
2. Gulaş de mînzat cu găluşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Tortilla de patatas (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Unt de lămâie (Dulciuri > Creme)
7. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Dovlecei cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ruladă de omletă cu şuncă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Pârjoale din peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Îngheţată vanilată (Dulciuri > Îngheţate)
14. Ruladă cu şuncă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Calamar pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
18. Rulade mici cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
22. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
23. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
24. Mămăligă ţărănească (Mâncăruri > Preparate din mălai)
25. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
26. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
28. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
30. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.