Spaghete cu peşte alb la grătar - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu peşte alb la grătar

Spaghete cu peşte alb la grătar

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g file de peşte alb, 5 linguri vin alb demisec, 400 g spaghete, sare, piper, coaja rasă şi zeama de la o lămîie, 75 g parmezan (sau alt caşcaval) ras mai mare, 1/2 legătură mentă.

Mod de preparare: Se spală fileurile de peşte, se zvîntă, se taie bucăţi mai mari şi se pun într-un castron împreună cu vinul. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se pătrundă circa 30 de minute.
Se încinge grill-ul din cuptor. Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare. Se spală menta, se zvîntă, se rup frunzuliţele şi se taie fîşii subţiri.
Se lasă peştele să se scurgă bine, se sărează, se piperează, se pune pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptor, sub grill. Se lasă să se prăjească circa 5 minute pe fiecare parte.
Se scurg spaghetele, punîndu-se deoparte cam 1/8 l din apa în care au fiert. Se răstoarnă din nou în oală şi se adaugă apa, coaja de lămîie, menta şi mai mult de jumătate din zeama de lămîie. Se încălzesc cîteva minute, se condimentează cu sare, piper şi zeamă de lămîie (dacă este nevoie) şi se servesc cu peştele făcut la grătar, după ce s-a presărat peste ele caşcavalul ras.
3.589 vizualizări
692 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Tort cu fructe Daniela (Dulciuri > Torturi)
5. Salată italienească (Salate > Salate de legume)
6. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
7. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Curry cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Klafoutis cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
12. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Chefal la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
16. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Dovlecei cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
23. Latkes (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Cozonac de mălai (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
25. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Salată rece de macaroane (Salate > Salate de legume)
27. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Clătite (Dulciuri > Clătite)
30. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.