Spaghete cu peşte alb la grătar - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu peşte alb la grătar

Spaghete cu peşte alb la grătar

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g file de peşte alb, 5 linguri vin alb demisec, 400 g spaghete, sare, piper, coaja rasă şi zeama de la o lămîie, 75 g parmezan (sau alt caşcaval) ras mai mare, 1/2 legătură mentă.

Mod de preparare: Se spală fileurile de peşte, se zvîntă, se taie bucăţi mai mari şi se pun într-un castron împreună cu vinul. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se pătrundă circa 30 de minute.
Se încinge grill-ul din cuptor. Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare. Se spală menta, se zvîntă, se rup frunzuliţele şi se taie fîşii subţiri.
Se lasă peştele să se scurgă bine, se sărează, se piperează, se pune pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptor, sub grill. Se lasă să se prăjească circa 5 minute pe fiecare parte.
Se scurg spaghetele, punîndu-se deoparte cam 1/8 l din apa în care au fiert. Se răstoarnă din nou în oală şi se adaugă apa, coaja de lămîie, menta şi mai mult de jumătate din zeama de lămîie. Se încălzesc cîteva minute, se condimentează cu sare, piper şi zeamă de lămîie (dacă este nevoie) şi se servesc cu peştele făcut la grătar, după ce s-a presărat peste ele caşcavalul ras.
3.635 vizualizări
713 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
5. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Şalău prăjit cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Bulete de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Limbă în pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Alivancă (III) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme)
14. Plăcintă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
16. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de gulii cu salată verde (Salate > Salate de legume)
20. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Sos de usturoi (Aioli) (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Sparanghel cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
25. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
29. Gulii prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.