Spaghete cu peşte alb la grătar - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu peşte alb la grătar

Spaghete cu peşte alb la grătar

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g file de peşte alb, 5 linguri vin alb demisec, 400 g spaghete, sare, piper, coaja rasă şi zeama de la o lămîie, 75 g parmezan (sau alt caşcaval) ras mai mare, 1/2 legătură mentă.

Mod de preparare: Se spală fileurile de peşte, se zvîntă, se taie bucăţi mai mari şi se pun într-un castron împreună cu vinul. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se pătrundă circa 30 de minute.
Se încinge grill-ul din cuptor. Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare. Se spală menta, se zvîntă, se rup frunzuliţele şi se taie fîşii subţiri.
Se lasă peştele să se scurgă bine, se sărează, se piperează, se pune pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptor, sub grill. Se lasă să se prăjească circa 5 minute pe fiecare parte.
Se scurg spaghetele, punîndu-se deoparte cam 1/8 l din apa în care au fiert. Se răstoarnă din nou în oală şi se adaugă apa, coaja de lămîie, menta şi mai mult de jumătate din zeama de lămîie. Se încălzesc cîteva minute, se condimentează cu sare, piper şi zeamă de lămîie (dacă este nevoie) şi se servesc cu peştele făcut la grătar, după ce s-a presărat peste ele caşcavalul ras.
3.772 vizualizări
770 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Macaroane cu broccoli (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Bulgări de zăpadă (lapte de pasăre) (Dulciuri > Creme)
5. Somon la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
9. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)
10. Tagliatelle cu smântână şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Alune cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
12. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Salată de icre imitate (Salate > Salate cu peşte)
15. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
17. Frişcă cu gelatină pentru ornat (Dulciuri > Ornamente torturi)
18. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată exotică (Salate > Salate de legume)
20. Salată rusească cu maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
22. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Aspic cu gelatină şi oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Conopidă săsească la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Şalău cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Bombe de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.