Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Spaghete cu pește alb la grătar
Rețetă tradițională din Italia
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 500 g file de pește alb, 5 linguri vin alb demisec, 400 g spaghete, sare, piper, coaja rasă și zeama de la o lămîie, 75 g parmezan (sau alt cașcaval) ras mai mare, 1/2 legătură mentă.

Mod de preparare: Se spală fileurile de pește, se zvîntă, se taie bucăți mai mari și se pun într-un castron împreună cu vinul. Se acoperă cu un capac și se lasă să se pătrundă circa 30 de minute.
Se încinge grill-ul din cuptor. Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare. Se spală menta, se zvîntă, se rup frunzulițele și se taie fîșii subțiri.
Se lasă peștele să se scurgă bine, se sărează, se piperează, se pune pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu și se bagă la cuptor, sub grill. Se lasă să se prăjească circa 5 minute pe fiecare parte.
Se scurg spaghetele, punîndu-se deoparte cam 1/8 l din apa în care au fiert. Se răstoarnă din nou în oală și se adaugă apa, coaja de lămîie, menta și mai mult de jumătate din zeama de lămîie. Se încălzesc cîteva minute, se condimentează cu sare, piper și zeamă de lămîie (dacă este nevoie) și se servesc cu peștele făcut la grătar, după ce s-a presărat peste ele cașcavalul ras.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.