Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu organe » Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână

Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1/2 kg creier, 1/4 kg ciuperci, 75 g unt, 2 linguri făină, zeama de la 1/2 lămâie, 1/2 ceaşca smântână, 1 ceapă, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se ţine creierul în apă rece 1/2 oră. Se spală, se curăţă de vinişoarele de sânge şi de pieliţă, cu atenţie (se aşează pe o farfurie sau pe o planşetă de lemn). Se pune la fiert într-o cratiţă de apă cu ceapă şi sare.

După ce ceapa e aproape fiartă, se adaugă creierul şi se mai fierbe 15-20 min. Se scoate cu atenţie şi se lasă câteva minute pe o planşetă de lemn. Se taie în bucăţele de mărimea unei nuci.

Se fierb şi ciupercile tăiate feliuţe. Se prepară un sos alb, stins cu zeama de la ciuperci, şi se pune sare, piper, smântâna, ciupercile şi zeama de la 1/2 lămâie.

Se toarnă peste creier şi se serveşte fierbinte.
3.389 vizualizări
638 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Jumări cu creier (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
28. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.