Sos de ardei iuţi calabrez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez

Sos de ardei iuţi calabrez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
4.057 vizualizări
770 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
3. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Cod cu ardei gras (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
8. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
15. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
18. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
20. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sos Best (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
24. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
25. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
29. Sos Bigarad (Sosuri > Sosuri cu legume)
30. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.