Sos de ardei iuţi calabrez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez

Sos de ardei iuţi calabrez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
3.043 vizualizări
604 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
2. Păstrăv cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
4. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
13. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Sos de urzici (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Crostini cu ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
22. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
23. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.