Sos de ardei iuţi calabrez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez

Sos de ardei iuţi calabrez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
4.034 vizualizări
765 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Zacuscă de ardei cu miere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Supă galbenă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
13. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
14. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Şniţele cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ardei pentru umplut (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Sos genovez (Sosuri > Sosuri cu legume)
24. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
25. Pilaf de ardei verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ardei umpluţi cu stavrid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.