Sos de ardei iuţi calabrez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez

Sos de ardei iuţi calabrez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
3.805 vizualizări
707 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
2. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
4. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
8. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
9. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Pulpe de pui cu boia de ardei (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Sos Teriyaki (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
14. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
17. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
18. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
19. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
23. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
24. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
26. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.