Sos de ardei iuţi calabrez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez

Sos de ardei iuţi calabrez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
4.014 vizualizări
762 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
2. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
3. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe)
4. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Surimi cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
19. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
20. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
22. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
23. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
24. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sos tartar (Sosuri > Sosuri reci)
28. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.