Sos de ardei iuţi calabrez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez

Sos de ardei iuţi calabrez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
1.279 vizualizări
220 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
4. Parfait de cafea cu sos caramel (Dulciuri > Îngheţate)
5. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Peşte cu sos pescador (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
8. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
19. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
20. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
24. Chiftele de zarzavat cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
26. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ştiucă cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.