Sos de ardei iuţi calabrez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez

Sos de ardei iuţi calabrez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
4.062 vizualizări
770 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
9. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
10. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
14. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
16. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
18. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
20. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
21. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
22. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
25. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
28. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.