Sos de ardei iuţi calabrez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez

Sos de ardei iuţi calabrez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
1.084 vizualizări
178 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Ardei umpluţi cu chifle (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Ardei umpluţi cu urdă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos grecesc de usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
13. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
15. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
17. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
20. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Pulpe de pui cu boia de ardei (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
23. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
27. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Cartofi cu ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.