Sos de ardei iuţi calabrez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez

Sos de ardei iuţi calabrez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
3.656 vizualizări
687 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Păstrăvi în sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
6. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
8. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
12. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sos Teriyaki (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
16. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
17. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
18. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)
22. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Ardei umpluţi cu chifle (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
29. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
30. Zacuscă de ardei cu miere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.