Sos de ardei iuţi calabrez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez

Sos de ardei iuţi calabrez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
4.055 vizualizări
770 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
2. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci)
4. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
6. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
11. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)
14. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos Teriyaki (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
19. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
24. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
29. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
30. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.