Sos de ardei iuţi calabrez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez

Sos de ardei iuţi calabrez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
4.052 vizualizări
769 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
5. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Tăiţei cu pesto de ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
15. Sos de iaurt (Sosuri > Sosuri albe)
16. Şniţel cu sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
17. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ardei umpluţi dietetici (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
25. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Pilaf de ardei verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.