Sos de ardei iuţi calabrez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez

Sos de ardei iuţi calabrez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
3.948 vizualizări
745 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă de carne cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
6. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
11. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
19. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
26. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sos pepe verde (Sosuri > Sosuri reci)
29. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.