Sos de ardei iuţi calabrez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez

Sos de ardei iuţi calabrez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
4.065 vizualizări
770 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Sos Rishta (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
3. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ardei iuţi umpluţi cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
11. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos de urzici (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Sos spumos de vin (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
17. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
18. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
20. Sos grecesc de usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
23. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Pizza cu ardei şi ton (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.