Sos de ardei iuţi calabrez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez

Sos de ardei iuţi calabrez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
3.897 vizualizări
733 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ardei umpluţi cu stavrid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
14. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
18. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Ardei iuţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.