Sos de ardei iuţi calabrez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez

Sos de ardei iuţi calabrez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
4.013 vizualizări
761 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
3. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
7. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ardei umpluţi cu ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
13. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ardei umpluţi cu stavrid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
19. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
27. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.