Sos de ardei iuţi calabrez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez

Sos de ardei iuţi calabrez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
4.061 vizualizări
770 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ardei umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
7. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ardei iuţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
10. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
15. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
17. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
20. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
29. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.