Sos brun (spaniol) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Sos brun (spaniol)

Sos brun (spaniol)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g oase fara maduva, 50 g morcovi, 50 g pastarnac, 50 g telina, 50 g ceapa, 2 catei de usturoi, 50 g pasta de tomate, 50 g faina, 50 ml ulei, 1 g piper, 1 g cimbru, 1 foi de dafin, 10 g sare.

Mod de preparare: Oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la foc moderat in cuptor. Morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Morcovii, ceapa, pastarnacul si telina se inabusa in ulei cu 100ml apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, circa 1,5 litri de apa fiarta, foi de dafin, usturoi, piper, cimbru, sare si oasele si se continua fierberea la foc moderat circa 3-4 ore. Cand sosul este fiert, se indeparteaza oasele si se strecoara prin etamina sau strecuratoare.
Sosul se aseaza in sosiera, se serveste cald la diferite preparate din carne de vita, porc si peste, sau intra in componenta altor sosuri.
12.835 vizualizări
1.056 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
4. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
7. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
9. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
10. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
13. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
14. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Sos de iaurt (Sosuri > Sosuri albe)
17. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
20. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
23. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
25. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
26. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
27. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
28. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
29. Peşte cu sos pescador (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sos de castraveţi (cald) (Sosuri > Sosuri cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.