Sos brun (spaniol) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Sos brun (spaniol)

Sos brun (spaniol)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g oase fara maduva, 50 g morcovi, 50 g pastarnac, 50 g telina, 50 g ceapa, 2 catei de usturoi, 50 g pasta de tomate, 50 g faina, 50 ml ulei, 1 g piper, 1 g cimbru, 1 foi de dafin, 10 g sare.

Mod de preparare: Oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la foc moderat in cuptor. Morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Morcovii, ceapa, pastarnacul si telina se inabusa in ulei cu 100ml apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, circa 1,5 litri de apa fiarta, foi de dafin, usturoi, piper, cimbru, sare si oasele si se continua fierberea la foc moderat circa 3-4 ore. Cand sosul este fiert, se indeparteaza oasele si se strecoara prin etamina sau strecuratoare.
Sosul se aseaza in sosiera, se serveste cald la diferite preparate din carne de vita, porc si peste, sau intra in componenta altor sosuri.
13.403 vizualizări
1.199 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
6. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
8. Sos Bigarad (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
10. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
13. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
15. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
17. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos pepe verde (Sosuri > Sosuri reci)
21. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Sos Bechamel cu bere (Sosuri > Sosuri albe)
24. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
26. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.