Sărmăluţe greceşti în foi de viţă - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Sărmăluţe greceşti în foi de viţă

Sărmăluţe greceşti în foi de viţă

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g frunze de viţă, 2 cepe, 400 g carne de vită tocată, 100 g orez, sare, piper alb proaspăt măcinat, 1 crenguţă de cimbru, 1/4 l vin, 1 lămâie.

Mod de preparare: Frunzele de viţă, curăţate şi spălate, se opăresc în apă clocotită, apoi se lasă să se scurgă. Ceapa se curăţă şi se toacă foarte mărunt sau se dă prin maşina de tocat, împreună cu carnea. Orezul, ales şi spălat, se fierbe 5 minute, se scurge şi se amestecă cu carnea şi cu ceapa; se condimentează cu sare şi piper după gust. Pe fiecare frunză de viţă se pune câte o linguriţă de umplutură şi se înfăşoară sarmalele. Se acoperă fundul unei cratiţe cu frunze de viţă, se aşază sarmalele, se presară cimbru printre ele şi se toarnă deasupra vinul amestecat cu 1/2 l apă. Lămâia se spală bine, se taie felii şi se aşază peste sarmale. Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă la foc mic cca 90 de minute.
Se servesc cu iaurt, măsline negre şi un pahar de vin roşu.
6.847 vizualizări
967 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Varză de Bruxelles în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Saramură de crap picantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
4. Şniţel cu brânză (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Inel de cuş-cuş cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
10. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
13. Budincă de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Flanuri cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
15. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Piure de spanac cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Friptură de mînzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
22. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
23. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Banane Mamdazi (Dulciuri > Prăjituri)
25. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
27. Frişcă cu gelatină pentru ornat (Dulciuri > Ornamente torturi)
28. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Budincă de spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.