Sărmăluţe greceşti în foi de viţă - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Sărmăluţe greceşti în foi de viţă

Sărmăluţe greceşti în foi de viţă

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g frunze de viţă, 2 cepe, 400 g carne de vită tocată, 100 g orez, sare, piper alb proaspăt măcinat, 1 crenguţă de cimbru, 1/4 l vin, 1 lămâie.

Mod de preparare: Frunzele de viţă, curăţate şi spălate, se opăresc în apă clocotită, apoi se lasă să se scurgă. Ceapa se curăţă şi se toacă foarte mărunt sau se dă prin maşina de tocat, împreună cu carnea. Orezul, ales şi spălat, se fierbe 5 minute, se scurge şi se amestecă cu carnea şi cu ceapa; se condimentează cu sare şi piper după gust. Pe fiecare frunză de viţă se pune câte o linguriţă de umplutură şi se înfăşoară sarmalele. Se acoperă fundul unei cratiţe cu frunze de viţă, se aşază sarmalele, se presară cimbru printre ele şi se toarnă deasupra vinul amestecat cu 1/2 l apă. Lămâia se spală bine, se taie felii şi se aşază peste sarmale. Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă la foc mic cca 90 de minute.
Se servesc cu iaurt, măsline negre şi un pahar de vin roşu.
6.846 vizualizări
967 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulouri cu cremă de castane (Dulciuri > Prăjituri)
2. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
3. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Raţă cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă toscană de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Pizza românească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
14. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Budincă de spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
20. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Spanac la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. Andive cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
26. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.