Sărmăluţe greceşti în foi de viţă - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Sărmăluţe greceşti în foi de viţă

Sărmăluţe greceşti în foi de viţă

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g frunze de viţă, 2 cepe, 400 g carne de vită tocată, 100 g orez, sare, piper alb proaspăt măcinat, 1 crenguţă de cimbru, 1/4 l vin, 1 lămâie.

Mod de preparare: Frunzele de viţă, curăţate şi spălate, se opăresc în apă clocotită, apoi se lasă să se scurgă. Ceapa se curăţă şi se toacă foarte mărunt sau se dă prin maşina de tocat, împreună cu carnea. Orezul, ales şi spălat, se fierbe 5 minute, se scurge şi se amestecă cu carnea şi cu ceapa; se condimentează cu sare şi piper după gust. Pe fiecare frunză de viţă se pune câte o linguriţă de umplutură şi se înfăşoară sarmalele. Se acoperă fundul unei cratiţe cu frunze de viţă, se aşază sarmalele, se presară cimbru printre ele şi se toarnă deasupra vinul amestecat cu 1/2 l apă. Lămâia se spală bine, se taie felii şi se aşază peste sarmale. Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă la foc mic cca 90 de minute.
Se servesc cu iaurt, măsline negre şi un pahar de vin roşu.
6.924 vizualizări
991 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
2. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
5. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Piept de gâscă fondanat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
11. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
13. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
16. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Sărmăluţe cu urdă în foi de ştevie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pate de somon cu hrean (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
22. Saramură de crap românesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ochiuri andaluze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
25. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
28. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
29. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
30. Bocceluţe cu brânză (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.