Sărmăluţe greceşti în foi de viţă - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Sărmăluţe greceşti în foi de viţă

Sărmăluţe greceşti în foi de viţă

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g frunze de viţă, 2 cepe, 400 g carne de vită tocată, 100 g orez, sare, piper alb proaspăt măcinat, 1 crenguţă de cimbru, 1/4 l vin, 1 lămâie.

Mod de preparare: Frunzele de viţă, curăţate şi spălate, se opăresc în apă clocotită, apoi se lasă să se scurgă. Ceapa se curăţă şi se toacă foarte mărunt sau se dă prin maşina de tocat, împreună cu carnea. Orezul, ales şi spălat, se fierbe 5 minute, se scurge şi se amestecă cu carnea şi cu ceapa; se condimentează cu sare şi piper după gust. Pe fiecare frunză de viţă se pune câte o linguriţă de umplutură şi se înfăşoară sarmalele. Se acoperă fundul unei cratiţe cu frunze de viţă, se aşază sarmalele, se presară cimbru printre ele şi se toarnă deasupra vinul amestecat cu 1/2 l apă. Lămâia se spală bine, se taie felii şi se aşază peste sarmale. Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă la foc mic cca 90 de minute.
Se servesc cu iaurt, măsline negre şi un pahar de vin roşu.
6.972 vizualizări
1.003 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
3. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Pizza 4 anotimpuri (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
6. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
8. Pizza Everything (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Bucatini alla matriciana (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
11. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
12. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
20. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sparanghel cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Vişine pentru placintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
24. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Îngheţată de portocale (Dulciuri > Îngheţate)
29. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.