Sărmăluţe greceşti în foi de viţă - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Sărmăluţe greceşti în foi de viţă

Sărmăluţe greceşti în foi de viţă

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g frunze de viţă, 2 cepe, 400 g carne de vită tocată, 100 g orez, sare, piper alb proaspăt măcinat, 1 crenguţă de cimbru, 1/4 l vin, 1 lămâie.

Mod de preparare: Frunzele de viţă, curăţate şi spălate, se opăresc în apă clocotită, apoi se lasă să se scurgă. Ceapa se curăţă şi se toacă foarte mărunt sau se dă prin maşina de tocat, împreună cu carnea. Orezul, ales şi spălat, se fierbe 5 minute, se scurge şi se amestecă cu carnea şi cu ceapa; se condimentează cu sare şi piper după gust. Pe fiecare frunză de viţă se pune câte o linguriţă de umplutură şi se înfăşoară sarmalele. Se acoperă fundul unei cratiţe cu frunze de viţă, se aşază sarmalele, se presară cimbru printre ele şi se toarnă deasupra vinul amestecat cu 1/2 l apă. Lămâia se spală bine, se taie felii şi se aşază peste sarmale. Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă la foc mic cca 90 de minute.
Se servesc cu iaurt, măsline negre şi un pahar de vin roşu.
6.522 vizualizări
865 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
3. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Vită cu ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
11. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
14. Salată verde spaniolă (Salate > Salate de legume)
15. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
25. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Ochiuri cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
28. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
30. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.