Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre

Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre

Ingrediente: 250 fasole boabe,1/2 kg carne ,o ceapa (100 g), 50-100 ml untdelemn, un ardei gras,1/4 l suc de rosii, o foaie de dafin,piper sau ienibahar, marar, tarhon, cimbru,boia de ardei, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste ,2 minute, cu 4-5 linguri de untdelemn ,la foc mic. Se pune un virf de lingurita cu boia de ardei sau 1/2 lingurita cu pasta de ardei ,se amesteca de 2-3 ori si, imediat, se adauga carnea taiata in bucati.Se amesteca pina cind se coaguleaza la suprafata,se presara cu 1/2 lingurita de sare,lasindu-se sa se prajeasca acoperita,la foc mic;se adauga cite putina ceapa ca sa nu se arda ceapa.Se poate da la cuptor ,tot acoperita ,la foc mic;adaugind cite putina apa ,ca sa nu se arda ceapa.Carnea se poate fierbe , la fel cu 1/2 l apa ,in oala sub presiune in 1- 1 1/2 ora,daca este provenita de la animale mai batrine,altfel aceste carnuri necesita 3-4 ore de fierbere in cratita obisnuita.Fasolea ,curatata de impuritati ,se inmoaie de seara in apa rece.A doua zi ,se spala bine cu apa rece si se pune la fiert tot cu apa rece.Se fierbe cu capac ,ca sa se umfle bine bobul si sa se moaie foarte bine celuloza din coaja.Apa trebuie sa scada numai cit sa cuprinda bine fasolea ,cind aceasta este fiarta.Dupa ce au fiert impreuna sau separat,carnea si fasolea se amesteca ,apoi se toarna sucul de rosii,sau se acreste,dupa gust,cu zeama sau sare de lamiie ,sau cu otet,se adauga o foaie de dafin,o ramura mica de cimbru,putin tarhon proaspat sau conservat un ardei taiat in felii subtiri si se potriveste gustul cu sare.Se da la cuptor 10-15 minute ,ca sa se formeze sosul si sa se ridice untdelemnul.Sosul nu trebuie sa fie in cantitate prea mare;se ingroasa putin numai cu amidonul din fasole,daca aceasta este bine fiarta .Daca dorim ca mincarea sa aiba sos mai mult ,se freaca ,o lingurita de faina cu 1-2 linguri de apa rece ,apoi se amesteca cu sosul, lasind sa fiarba citeva clocote ca sa se lege;se poate lega si cind se da la cuptor.
23.648 vizualizări
539 tipăriri
11 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
6. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de mazăre boabe cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Fasole verde cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.