Pui împănat cu sos de legume - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Pui împănat cu sos de legume

Pui împănat cu sos de legume

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri de piept de pui, 6 felii subtiri de kaiser, 60 g unt, 1 ceapa mica tocata, 1 morcov mic taiat marunt, 1 lingura faina, 1 1/2 ceasca zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ceasca vin de mere (cidru sau must), 1/4 lingurita piper macinat, 1/4 lingurita nucsoara pisata, scobitori.

Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180 grade C si se cresteaza fileurile in locul unde sunt mai groase. In fiecare fanta se introduce cate o felie de kaiser si se fixeaza cu scobitori. Se invelesc cu o folie de plastic si se tin la frigider.
Se-ncinge untul intr-o craticioara, se calesc in el morcovul si ceapa circa 4 minute la foc mic, se adauga faina si cand s-au rumenit se sting cu vinul amestecat cu zeama de carne. Se amesteca sosul ca sa fie neted, se incorporeaza piperul si nucsoara si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 3 minute, amestecand intruna. Cand incepe sa se ingroase, se mai fierbe un minut si se ia de pe foc.
Se aseaza bucatile de carne una langa alta intr-o forma mai plata, termorezistenta. Se toarna peste ele sosul si se dau la cuptor - cu capac - 20-25 de minute.
Se indeparteaza scobitorile si se serveste puiul cald cu o lingura de sos.
7.093 vizualizări
993 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Pui cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Iepure împănat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
6. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
10. Wok cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sos pepe verde (Sosuri > Sosuri reci)
13. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sos Best (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
15. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
17. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Sos de migdale mexican (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
27. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.