Pui împănat cu sos de legume - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Pui împănat cu sos de legume

Pui împănat cu sos de legume

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri de piept de pui, 6 felii subtiri de kaiser, 60 g unt, 1 ceapa mica tocata, 1 morcov mic taiat marunt, 1 lingura faina, 1 1/2 ceasca zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ceasca vin de mere (cidru sau must), 1/4 lingurita piper macinat, 1/4 lingurita nucsoara pisata, scobitori.

Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180 grade C si se cresteaza fileurile in locul unde sunt mai groase. In fiecare fanta se introduce cate o felie de kaiser si se fixeaza cu scobitori. Se invelesc cu o folie de plastic si se tin la frigider.
Se-ncinge untul intr-o craticioara, se calesc in el morcovul si ceapa circa 4 minute la foc mic, se adauga faina si cand s-au rumenit se sting cu vinul amestecat cu zeama de carne. Se amesteca sosul ca sa fie neted, se incorporeaza piperul si nucsoara si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 3 minute, amestecand intruna. Cand incepe sa se ingroase, se mai fierbe un minut si se ia de pe foc.
Se aseaza bucatile de carne una langa alta intr-o forma mai plata, termorezistenta. Se toarna peste ele sosul si se dau la cuptor - cu capac - 20-25 de minute.
Se indeparteaza scobitorile si se serveste puiul cald cu o lingura de sos.
7.522 vizualizări
1.121 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Fructe de mare cu sos (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
12. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Tempura cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
26. Ficăţei de pui cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Pui cu ardei iute (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
30. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.