http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Pui împănat cu sos de legume
Reţetă tradiţională din Spania

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 fileuri de piept de pui, 6 felii subtiri de kaiser, 60 g unt, 1 ceapa mica tocata, 1 morcov mic taiat marunt, 1 lingura faina, 1 1/2 ceasca zeama concentrata de pasare (Knorr+apa), 1 ceasca vin de mere (cidru sau must), 1/4 lingurita piper macinat, 1/4 lingurita nucsoara pisata, scobitori.

Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180 grade C si se cresteaza fileurile in locul unde sunt mai groase. In fiecare fanta se introduce cate o felie de kaiser si se fixeaza cu scobitori. Se invelesc cu o folie de plastic si se tin la frigider.
Se-ncinge untul intr-o craticioara, se calesc in el morcovul si ceapa circa 4 minute la foc mic, se adauga faina si cand s-au rumenit se sting cu vinul amestecat cu zeama de carne. Se amesteca sosul ca sa fie neted, se incorporeaza piperul si nucsoara si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 3 minute, amestecand intruna. Cand incepe sa se ingroase, se mai fierbe un minut si se ia de pe foc.
Se aseaza bucatile de carne una langa alta intr-o forma mai plata, termorezistenta. Se toarna peste ele sosul si se dau la cuptor - cu capac - 20-25 de minute.
Se indeparteaza scobitorile si se serveste puiul cald cu o lingura de sos.