Blini cu garnitură de legume - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Blini cu garnitură de legume

Blini cu garnitură de legume

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru blini (placinte rusesti): 1 lingurita drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 300 ml lapte caldut, 300 g faina, 1 1/2 lingurita sare, 1 lingura unt, 2 oua, ulei sau unt pentru prajit.
Pentru garnitura de legume: 1 vanata mica, 1 cartof (nesfaramicios), 3 ciuperci mari, 1 ardei iute verde (potrivit), 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri smantana, 2 rosii, sare, piper, 1-2 linguri zeama de lamaie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si 5 linguri de lapte caldut si se lasa sa dospeasca 15 minute, la temperatura camerei.
Se amesteca faina cu sarea (intr-un castron), se lasa untul sa se-nmoaie in laptele ramas si se incorporeaza, pe rand, in faina: drojdia topita, apoi laptele cu untul, si la urma de tot ouale. Se bate aluatul (cu mixerul) circa 5 minute, se acopera cu un servet si se lasa o ora sa creasca, pana ce isi dubleaza volumul.
Vanata spalata si cartofii curatati de coaja se taie cubulete, ciupercile se sterg si se toaca, ardeiul iute se taie rondele, iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
Se incinge uleiul si se prajesc mai intai cubuletele de vanata si cartof, dupa care se adauga ciupercile, ardeiul iute, ceapa si usturoiul si se prajesc si ele aproximativ un minut, amestecand intruna. Se-ncorporeaza smantana, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba incet - la foc mic si apoi potrivit, pana ce se-nmoaie cartofii. Pe urma, se ia capacul, se face focul mai mare si se amesteca pana ce se evapora toata zeama. Se rastoarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
Se curata rosiile de pielita, se taie bucatele, se amesteca cu celelalte legume, se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda (acoperite cu un capac) pana ce se prajesc blinile.
Se incinge uleiul sau untul topit intr-o tigaie. Se formeaza placintele (cam 2-3 lingurite de aluat pentru fiecare, intins la diametrul de 20 cm).
Se prajesc blinile, una dupa alta, la foc mic spre mijlociu, circa 2 minute, pana se desprind usor de fundul tavii. Se intorc si se mai prajesc 1-2 minute, pana s-au rumenit frumos.
Se tin la cald, in cuptor, pana se prajesc toate si se servesc fierbinti, cu garnitura (rece) de legume.
7.076 vizualizări
552 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de legume rapidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de chimen cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.