Peşte cu sos de usturoi (I) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Peşte cu sos de usturoi (I)

Peşte cu sos de usturoi (I)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (fara pielita), 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt, 1 ou, 125 ml bere, 80 ml ulei de masline, 50 g pesmet.
Pentru sos: 2 cartofi mari cruzi, curatati de coaja, 4 catei de usturoi (rasi), 1 lingura otet alb, sare, piper, 80 ml ulei de masline.

Mod de preparare: Se taie fileurile in doua (pe lung) si se zvanta cu un servetel absorbant. Se cern intr-un castron faina si praful de copt si se incorporeaza - putin cate putin - oul batut cu bere. Se amesteca usor, pana ce s-a absorbit tot lichidul si se obtine un aluat neted. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se dau fileurile de peste intai prin aluat si pe urma prin pesmet si se prajesc, cate doua minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Se scot din tigaie, se lasa sa se scurga (pe hartie absorbanta) si se tin la cald. Se prepara sosul: cartofii taiati cubulete de circa 1 cm se fierb aproximativ 8 minute, se scurg si se sfarma - intr-o craticioara - cu furculita. Se adauga usturoiul si otetul, se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza. Se incorporeaza si uleiul, amestecand intruna, pana ce amestecul se ingroasa si se inmoaie (circa 5 minute). Sosul astfel preparat se serveste cu pestele cald.
5.430 vizualizări
940 tipăriri
28 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
4. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
6. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Peşte marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Peşte rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. File de peşte cu condimente (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Legume cu rasol de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Lebărvurşti (Leberwurst) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
21. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
23. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
27. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
28. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi)
30. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.