Peşte cu sos de usturoi (I) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Peşte cu sos de usturoi (I)

Peşte cu sos de usturoi (I)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (fara pielita), 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt, 1 ou, 125 ml bere, 80 ml ulei de masline, 50 g pesmet.
Pentru sos: 2 cartofi mari cruzi, curatati de coaja, 4 catei de usturoi (rasi), 1 lingura otet alb, sare, piper, 80 ml ulei de masline.

Mod de preparare: Se taie fileurile in doua (pe lung) si se zvanta cu un servetel absorbant. Se cern intr-un castron faina si praful de copt si se incorporeaza - putin cate putin - oul batut cu bere. Se amesteca usor, pana ce s-a absorbit tot lichidul si se obtine un aluat neted. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se dau fileurile de peste intai prin aluat si pe urma prin pesmet si se prajesc, cate doua minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Se scot din tigaie, se lasa sa se scurga (pe hartie absorbanta) si se tin la cald. Se prepara sosul: cartofii taiati cubulete de circa 1 cm se fierb aproximativ 8 minute, se scurg si se sfarma - intr-o craticioara - cu furculita. Se adauga usturoiul si otetul, se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza. Se incorporeaza si uleiul, amestecand intruna, pana ce amestecul se ingroasa si se inmoaie (circa 5 minute). Sosul astfel preparat se serveste cu pestele cald.
5.388 vizualizări
927 tipăriri
28 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
4. Păstrăvi la grătar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
9. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri)
12. Sos Bechamel cu lapte de soia (Sosuri > Sosuri albe)
13. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci)
14. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Prăjitură cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Îngheţată de lămâie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
18. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
22. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Sos alb dietetic (Sosuri > Sosuri albe)
25. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Mazăre cu piper şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
29. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.