Peşte cu sos de usturoi (I) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Peşte cu sos de usturoi (I)

Peşte cu sos de usturoi (I)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (fara pielita), 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt, 1 ou, 125 ml bere, 80 ml ulei de masline, 50 g pesmet.
Pentru sos: 2 cartofi mari cruzi, curatati de coaja, 4 catei de usturoi (rasi), 1 lingura otet alb, sare, piper, 80 ml ulei de masline.

Mod de preparare: Se taie fileurile in doua (pe lung) si se zvanta cu un servetel absorbant. Se cern intr-un castron faina si praful de copt si se incorporeaza - putin cate putin - oul batut cu bere. Se amesteca usor, pana ce s-a absorbit tot lichidul si se obtine un aluat neted. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se dau fileurile de peste intai prin aluat si pe urma prin pesmet si se prajesc, cate doua minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Se scot din tigaie, se lasa sa se scurga (pe hartie absorbanta) si se tin la cald. Se prepara sosul: cartofii taiati cubulete de circa 1 cm se fierb aproximativ 8 minute, se scurg si se sfarma - intr-o craticioara - cu furculita. Se adauga usturoiul si otetul, se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza. Se incorporeaza si uleiul, amestecand intruna, pana ce amestecul se ingroasa si se inmoaie (circa 5 minute). Sosul astfel preparat se serveste cu pestele cald.
5.307 vizualizări
907 tipăriri
28 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Garnitură de ceapă cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. File de peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
10. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
13. Aspic de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
15. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
22. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Sos Teriyaki (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
30. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.