Peşte cu sos de usturoi (I) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Peşte cu sos de usturoi (I)

Peşte cu sos de usturoi (I)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (fara pielita), 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt, 1 ou, 125 ml bere, 80 ml ulei de masline, 50 g pesmet.
Pentru sos: 2 cartofi mari cruzi, curatati de coaja, 4 catei de usturoi (rasi), 1 lingura otet alb, sare, piper, 80 ml ulei de masline.

Mod de preparare: Se taie fileurile in doua (pe lung) si se zvanta cu un servetel absorbant. Se cern intr-un castron faina si praful de copt si se incorporeaza - putin cate putin - oul batut cu bere. Se amesteca usor, pana ce s-a absorbit tot lichidul si se obtine un aluat neted. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se dau fileurile de peste intai prin aluat si pe urma prin pesmet si se prajesc, cate doua minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Se scot din tigaie, se lasa sa se scurga (pe hartie absorbanta) si se tin la cald. Se prepara sosul: cartofii taiati cubulete de circa 1 cm se fierb aproximativ 8 minute, se scurg si se sfarma - intr-o craticioara - cu furculita. Se adauga usturoiul si otetul, se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza. Se incorporeaza si uleiul, amestecand intruna, pana ce amestecul se ingroasa si se inmoaie (circa 5 minute). Sosul astfel preparat se serveste cu pestele cald.
5.034 vizualizări
822 tipăriri
28 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
6. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
10. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Brânză cu usturoi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tort cu căpşuni (I) (Dulciuri > Torturi)
15. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
18. Saramură aromată cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Aspic de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)
25. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
28. Glazură de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
29. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Sos de măcriş (Sosuri > Sosuri cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.