Mousse au chocolat (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Mousse au chocolat (II)

Mousse au chocolat (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g ciocolata amaruie rupta bucatele, 45 g unt, 1 lingura zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, 4 oua (separate albusurile si galbenusurile), 2/3 ceasca frisca batuta, 1 lingura coniac sau lichior de portocale, inca putina frisca pentru ornat.

Mod de preparare: Se pune ciocolata sa se topeasca pe baie de apa, amestecand intruna, se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca. Se freaca bine (cu mixerul) untul, zaharul si esenta de vanilie, se adauga galbenusurile, unul cate unul, si apoi ciocolata topita. Cand compozitia devine neteda, se incorporeaza 1/3 din frisca. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu ciocolata, adaugandu-se apoi frisca ramasa si coniacul sau lichiorul. Se toarna crema in cupe (de sticla), se tine doua ore la frigider ca sa se intareasca si se serveste garnisita cu frisca si cu putina ciocolata rasa.
3.985 vizualizări
787 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Filets de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
4. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
5. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
7. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
10. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ştiucă cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
14. Dulceaţă de pepeni verzi sau galbeni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
15. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
18. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciuperci cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ruladă de piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
29. Pui cu ardei iute (Mâncăruri > Fripturi)
30. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.