Mousse au chocolat (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Mousse au chocolat (II)

Mousse au chocolat (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g ciocolata amaruie rupta bucatele, 45 g unt, 1 lingura zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, 4 oua (separate albusurile si galbenusurile), 2/3 ceasca frisca batuta, 1 lingura coniac sau lichior de portocale, inca putina frisca pentru ornat.

Mod de preparare: Se pune ciocolata sa se topeasca pe baie de apa, amestecand intruna, se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca. Se freaca bine (cu mixerul) untul, zaharul si esenta de vanilie, se adauga galbenusurile, unul cate unul, si apoi ciocolata topita. Cand compozitia devine neteda, se incorporeaza 1/3 din frisca. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu ciocolata, adaugandu-se apoi frisca ramasa si coniacul sau lichiorul. Se toarna crema in cupe (de sticla), se tine doua ore la frigider ca sa se intareasca si se serveste garnisita cu frisca si cu putina ciocolata rasa.
3.914 vizualizări
768 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ţelină cu năut (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Ciuperci umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ardei iuţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
20. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
21. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
25. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
27. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
28. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.