Mousse au chocolat (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Mousse au chocolat (II)

Mousse au chocolat (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g ciocolata amaruie rupta bucatele, 45 g unt, 1 lingura zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, 4 oua (separate albusurile si galbenusurile), 2/3 ceasca frisca batuta, 1 lingura coniac sau lichior de portocale, inca putina frisca pentru ornat.

Mod de preparare: Se pune ciocolata sa se topeasca pe baie de apa, amestecand intruna, se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca. Se freaca bine (cu mixerul) untul, zaharul si esenta de vanilie, se adauga galbenusurile, unul cate unul, si apoi ciocolata topita. Cand compozitia devine neteda, se incorporeaza 1/3 din frisca. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu ciocolata, adaugandu-se apoi frisca ramasa si coniacul sau lichiorul. Se toarna crema in cupe (de sticla), se tine doua ore la frigider ca sa se intareasca si se serveste garnisita cu frisca si cu putina ciocolata rasa.
4.033 vizualizări
807 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
4. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
8. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite)
9. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Corăbioare cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
17. Mămăligă cu ochiuri în cuib (Mâncăruri > Preparate din mălai)
18. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
21. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
24. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
25. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Triunghiuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
28. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Compot dietetic de prune, coarne, cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
30. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.