Mousse au chocolat (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Mousse au chocolat (II)

Mousse au chocolat (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g ciocolata amaruie rupta bucatele, 45 g unt, 1 lingura zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, 4 oua (separate albusurile si galbenusurile), 2/3 ceasca frisca batuta, 1 lingura coniac sau lichior de portocale, inca putina frisca pentru ornat.

Mod de preparare: Se pune ciocolata sa se topeasca pe baie de apa, amestecand intruna, se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca. Se freaca bine (cu mixerul) untul, zaharul si esenta de vanilie, se adauga galbenusurile, unul cate unul, si apoi ciocolata topita. Cand compozitia devine neteda, se incorporeaza 1/3 din frisca. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu ciocolata, adaugandu-se apoi frisca ramasa si coniacul sau lichiorul. Se toarna crema in cupe (de sticla), se tine doua ore la frigider ca sa se intareasca si se serveste garnisita cu frisca si cu putina ciocolata rasa.
3.687 vizualizări
688 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
4. Ciuperci umplute cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri)
7. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
10. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Spaghete cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Cornuleţe de Crăciun (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
23. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
24. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ciulama de găină, gâscă, curcan, viţel, iepure domestic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
30. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.