Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
8.493 vizualizări
949 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
2. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
5. File de miel cu bruschetta (Mâncăruri > Fripturi)
6. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
9. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
11. Miel cu muştar (Mâncăruri > Fripturi)
12. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
16. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
18. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
20. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.