Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
9.054 vizualizări
1.107 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel cu muştar (Mâncăruri > Fripturi)
2. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
4. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
10. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Miel cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
21. File de miel cu bruschetta (Mâncăruri > Fripturi)
22. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
27. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
28. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
30. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.