Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
7.126 vizualizări
581 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de miel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
2. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
7. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
9. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pulpă de miel cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
21. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
23. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)
29. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.