Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
9.051 vizualizări
1.106 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
2. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
3. Angemacht de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Pulpă de miel cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
15. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.