Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
9.075 vizualizări
1.114 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
9. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
10. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Miel cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pulpă de miel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
17. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
26. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.