Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
8.954 vizualizări
1.078 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
2. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Cotlete de miel cu mentă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
9. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Muşchi de miel cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
11. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
12. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pulpă de miel cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
19. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
26. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
27. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.