Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
7.075 vizualizări
568 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de miel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
2. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
3. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
5. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pulpă de miel umplută (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
13. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. File de miel cu bruschetta (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Miel cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.