Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
9.043 vizualizări
1.106 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
2. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
8. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cotlete de miel cu mentă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
16. Miel cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
18. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
19. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pulpă de miel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
21. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
24. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
27. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.