Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
9.079 vizualizări
1.114 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)
4. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. File de miel cu bruschetta (Mâncăruri > Fripturi)
6. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
8. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cotlete de miel cu mentă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
19. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
24. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
25. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
26. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
28. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.