Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
8.613 vizualizări
983 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
3. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pulpă de miel cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
15. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
26. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
27. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
29. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.