Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
9.031 vizualizări
1.103 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cotlete de miel cu mentă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
10. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. File de miel cu bruschetta (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Miel cu muştar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pulpă de miel cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
20. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)
24. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
27. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Miel cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.