Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
9.047 vizualizări
1.106 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
3. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
5. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
16. Miel cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
18. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Cotlete de miel cu mentă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Friptură de miel (Mâncăruri > Fripturi)
30. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.