Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
8.899 vizualizări
1.065 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
8. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pulpă de miel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
15. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
27. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Angemacht de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.