Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
7.205 vizualizări
593 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
2. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
7. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
8. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Miel cu muştar (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
18. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Pulpă de miel umplută (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cotlete de miel cu mentă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.