Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
9.046 vizualizări
1.106 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de miel (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Muşchi de miel cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
6. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Cotlete de miel cu mentă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
11. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Miel cu muştar (Mâncăruri > Fripturi)
18. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
22. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
26. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.