Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
8.363 vizualizări
901 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
5. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
7. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
16. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Pulpă de miel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
27. File de miel cu bruschetta (Mâncăruri > Fripturi)
28. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
30. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.