Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
9.037 vizualizări
1.105 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
8. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
18. Miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pulpă de miel cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
27. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.