Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
9.012 vizualizări
1.096 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
3. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
8. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. File de miel cu bruschetta (Mâncăruri > Fripturi)
17. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
25. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Pulpă de miel umplută (Mâncăruri > Fripturi)
29. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.