Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
9.059 vizualizări
1.109 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
5. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
8. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
11. File de miel cu bruschetta (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
22. Cotlete de miel cu mentă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
27. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.