Miel mongolez - reţetă tradiţională din Mongolia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mongolia » Miel mongolez

Miel mongolez

Reţetă tradiţională din Mongolia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g file de miel (muşchiul scos de pe coaste), 2 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă praf de ghimbir, 6 linguri untdelemn, 4 cepe potrivite tăiate bucăţi, 3 linguriţe zeamil, 1-2 linguri sos de soia, 1/4 ceaşcă vin alb sec, 1 lingură seminţe prăjite de susan.

Mod de preparare: Se taie carnea felii subţiri, se amestecă usturoiul cu ghimbirul şi cu jumătate din untdelemn şi se introduce carnea în amestecul astfel preparat, avînd grijă să o acopere bine. Se înfăşoară vasul în folie de plastic şi se lasă o oră (sau peste noapte) la frigider.
Se încinge restul de ulei într-un ceaun sau într-o tigaie de fontă, se prăjeşte ceapa circa 4 minute la foc potrivit, se scoate şi se ţine la cald. Se pun apoi feliile de carne în ceaun şi se prăjesc pe rînd, la foc iute, pînă ce se rumenesc (dar să nu fie chiar pătrunse). Se scot şi ele şi se pun deoparte.
Se amestecă sosul de soia cu vinul şi cu zeamilul pînă ce se obţine o pastă netedă, se pune carnea cu pasta din nou în ceaun şi se prăjeşte la foc puternic, pînă ce se înmoaie şi se îngroaşă sosul.
Se ia de pe foc, se presară deasupra ceapa prăjită şi seminţele de susan rumenite (fără grăsime) şi se serveşte imediat.
7.286 vizualizări
625 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de miel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pulpă de miel umplută (Mâncăruri > Fripturi)
3. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
5. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de miel (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
12. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
14. Cotlete de miel cu mentă (Mâncăruri > Fripturi)
15. File de miel cu bruschetta (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
19. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
20. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
26. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.