Mălai moldovenesc cu dovleac - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Mălai moldovenesc cu dovleac

Mălai moldovenesc cu dovleac

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1/2 kg malai, 1 lingura de untdelemn, 3/4 l lapte, 1/2 lingurita sare, 1 felie de dovleac, 25 g drojdie, 2 linguri cu varf de zahar, 2 lingurite faina, pentru maia.

Mod de preparare: Se pune la crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina. Malaiul cernut intr-un castron se opareste cu laptele clocotit, astfel ca sa fie imbibat tot malaiul. Se amesteca bine si se adauga sarea. Cand malaiul se raceste putin, se adauga maiaua, apoi dovleacul, curatat de coaja si de seminte, si taiat bucatele subtiri. Se adauga restul de zahar, apoi se toarna compozitia intr-o tava lata, unsa bine cu untdelemn. Se lasa sa creasca acoperit, 20 de minute, la caldura. Se baga in cuptor si se lasa sa se coaca, pana prinde o crusta roz.
16.061 vizualizări
1.236 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Spirale crocante de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Farfalle cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
7. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Scrob moldovenesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Zacuscă de dovleac pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Chipsuri de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
18. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Batoane de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
24. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Rondele de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
28. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Prăjitură de dovleac cu glazură (Dulciuri > Prăjituri)
30. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.