Mălai moldovenesc cu dovleac - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Mălai moldovenesc cu dovleac

Mălai moldovenesc cu dovleac

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1/2 kg malai, 1 lingura de untdelemn, 3/4 l lapte, 1/2 lingurita sare, 1 felie de dovleac, 25 g drojdie, 2 linguri cu varf de zahar, 2 lingurite faina, pentru maia.

Mod de preparare: Se pune la crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina. Malaiul cernut intr-un castron se opareste cu laptele clocotit, astfel ca sa fie imbibat tot malaiul. Se amesteca bine si se adauga sarea. Cand malaiul se raceste putin, se adauga maiaua, apoi dovleacul, curatat de coaja si de seminte, si taiat bucatele subtiri. Se adauga restul de zahar, apoi se toarna compozitia intr-o tava lata, unsa bine cu untdelemn. Se lasa sa creasca acoperit, 20 de minute, la caldura. Se baga in cuptor si se lasa sa se coaca, pana prinde o crusta roz.
16.118 vizualizări
1.250 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Borş moldovenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ficat cu mălai (Mâncăruri > Fripturi)
7. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Cozonac moldovenesc (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
9. Sufleu de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Velouté de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
20. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
21. Supă de dovleac cu curry (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Clătite picante umplute cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
24. Ravioli cu dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Dovleac cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Zacuscă de dovleac pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Prăjitură de dovleac cu glazură (Dulciuri > Prăjituri)
29. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.