Mălai moldovenesc cu dovleac - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Mălai moldovenesc cu dovleac

Mălai moldovenesc cu dovleac

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1/2 kg malai, 1 lingura de untdelemn, 3/4 l lapte, 1/2 lingurita sare, 1 felie de dovleac, 25 g drojdie, 2 linguri cu varf de zahar, 2 lingurite faina, pentru maia.

Mod de preparare: Se pune la crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina. Malaiul cernut intr-un castron se opareste cu laptele clocotit, astfel ca sa fie imbibat tot malaiul. Se amesteca bine si se adauga sarea. Cand malaiul se raceste putin, se adauga maiaua, apoi dovleacul, curatat de coaja si de seminte, si taiat bucatele subtiri. Se adauga restul de zahar, apoi se toarna compozitia intr-o tava lata, unsa bine cu untdelemn. Se lasa sa creasca acoperit, 20 de minute, la caldura. Se baga in cuptor si se lasa sa se coaca, pana prinde o crusta roz.
16.174 vizualizări
1.266 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
3. Cozonac de mălai (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
4. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
5. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Sufleu de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Zacuscă de dovleac pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ravioli cu dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
13. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Galete de mălai cu salam (Mâncăruri > Preparate din mălai)
17. Dovleac cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Batoane de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Turte de dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
24. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Marmeladă de dovleac (Conserve de fructe > Marmelade)
26. Ficat cu mălai (Mâncăruri > Fripturi)
27. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Pîinişoare cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.