Mălai moldovenesc cu dovleac - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Mălai moldovenesc cu dovleac

Mălai moldovenesc cu dovleac

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1/2 kg malai, 1 lingura de untdelemn, 3/4 l lapte, 1/2 lingurita sare, 1 felie de dovleac, 25 g drojdie, 2 linguri cu varf de zahar, 2 lingurite faina, pentru maia.

Mod de preparare: Se pune la crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina. Malaiul cernut intr-un castron se opareste cu laptele clocotit, astfel ca sa fie imbibat tot malaiul. Se amesteca bine si se adauga sarea. Cand malaiul se raceste putin, se adauga maiaua, apoi dovleacul, curatat de coaja si de seminte, si taiat bucatele subtiri. Se adauga restul de zahar, apoi se toarna compozitia intr-o tava lata, unsa bine cu untdelemn. Se lasa sa creasca acoperit, 20 de minute, la caldura. Se baga in cuptor si se lasa sa se coaca, pana prinde o crusta roz.
16.022 vizualizări
1.224 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Batoane de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
7. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
8. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
11. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Borş moldovenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Sufleu de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Scrob moldovenesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Plăcinte de mălai cu măsline (Mâncăruri > Preparate din mălai)
16. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
17. Cozonac de mălai (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
18. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
25. Galete de mălai cu salam (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Turte de dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
29. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.