Mălai moldovenesc cu dovleac - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Mălai moldovenesc cu dovleac

Mălai moldovenesc cu dovleac

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1/2 kg malai, 1 lingura de untdelemn, 3/4 l lapte, 1/2 lingurita sare, 1 felie de dovleac, 25 g drojdie, 2 linguri cu varf de zahar, 2 lingurite faina, pentru maia.

Mod de preparare: Se pune la crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina. Malaiul cernut intr-un castron se opareste cu laptele clocotit, astfel ca sa fie imbibat tot malaiul. Se amesteca bine si se adauga sarea. Cand malaiul se raceste putin, se adauga maiaua, apoi dovleacul, curatat de coaja si de seminte, si taiat bucatele subtiri. Se adauga restul de zahar, apoi se toarna compozitia intr-o tava lata, unsa bine cu untdelemn. Se lasa sa creasca acoperit, 20 de minute, la caldura. Se baga in cuptor si se lasa sa se coaca, pana prinde o crusta roz.
15.744 vizualizări
1.137 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Zacuscă de dovleac pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
8. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Scrob moldovenesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
15. Farfalle cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Cozonac moldovenesc (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
18. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Cozonac de mălai (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
20. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Dovleac cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Galete de mălai cu salam (Mâncăruri > Preparate din mălai)
25. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Ficat cu mălai (Mâncăruri > Fripturi)
27. Velouté de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
29. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Rondele de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.