Sarmale cu dovleac - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Sarmale cu dovleac

Sarmale cu dovleac

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 12

Ingrediente: 500 g pulpă de dovleac, 3 cepe, 300 g orez, 100 g seminţe de dovleac, 50 g stafide, 1 cană cu apă, 1 varză albă, 50 g unt, 300 g roşii, 4 linguri ulei, 1 pahar vin alb, 200 g smîntînă, cimbru, mărar verde, sare şi piper după gust.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt, se pune într-o tigaie cu ulei încins.
Pulpa de dovleac se dă pe răzătoarea cu găuri mari, se pune peste ceapa din tigaie şi se călesc împreună.
După 8-10 minute, se adaugă orezul, seminţele de dovleac zdrobite şi apoi stafidele, se amestecă 3 minute, după care se toarnă o cană cu apă.
Se lasă pe foc pînă scade lichidul, se adaugă sare şi piper, după gust, apoi compoziţia se lasă la răcit.
Varza (crudă) se opăreşte şi se desfac frunze mari. Pe frunzele de varză, se aşează compoziţia de dovleac cu orez. Se ruleaza foaia de varză şi se pun sarmalele la prăjit într-o tigaie cu unt încins, 5-7 minute.
În acest timp, într-o tavă, se pregăteşte sosul pentru sarmale.
Se toacă mărunt varza rămasă şi se taie cuburi jumătate din roşii, se adaugă atît varza, cît şi roşiile în tava încinsă cu puţin ulei. Se călesc 3 minute, se toarna peste ele un pahar cu vin alb, se adaugă cimbru şi mărar tocat.
În acest sos, se pun sarmalele prăjite şi se bagă tava în cuptor 45 de minute. Sarmalele se servesc împreună cu sosul din tavă şi 2-3 linguri cu smîntînă.
3.796 vizualizări
814 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
11. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
19. Prăjitură de dovleac cu glazură (Dulciuri > Prăjituri)
20. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
21. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de dovleac cu curry (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Velouté de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Spirale crocante de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Turte de dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
27. Ravioli cu dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
29. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Farfalle cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.