Prăjitură de dovleac cu glazură - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Prăjitură de dovleac cu glazură

Prăjitură de dovleac cu glazură

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 12

Ingrediente: Aluatul: 120 g biscuiti faramitati, 250 g miez de dovleac (circa 400 g cu coaja), 5 oua, 175 g zahar, 225 g migdale macinate, 25 g amidon, 1/2 plic praf de copt, 6 linguri coniac, 1 portocala, grasime pentru forma.
Glazura: 150 g miez de dovleac (circa 300 g cu coaja), 250 g zahar, 12 linguri coniac, 1/4 l zeama de portocala.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Aluatul: Se faramiteaza biscuitii, se rade dovleacul si se despart albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce devin spumoase. Se amesteca migdalele, amidonul si praful de copt si se incorporeaza in crema de oua, impreuna cu coniacul, coaja rasa de portocala, biscuitii (din care se pun deoparte 3 linguri) si dovleacul. La urma se adauga si albusurile batute spuma. Se unge o forma rotunda (diametrul: 26 cm) cu peretii detasabili, se presara cu biscuitii pusi deoparte, se toarna in ea aluatul si se da circa 50 de minute la cuptorul incins la 170 grade C.
Glazura: Se taie dovleacul felii groase de 1/2 cm. Se pun pe foc zaharul, coniacul si zeama de portocala si cand dau in clocot se introduce dovleacul si se lasa sa fiarba circa 2 minute. Se scoate dovleacul, iar zeama se mai fierbe aproximativ 8 minute, pana ce se-ngroasa ca un sirop. Se toarna siropul gros peste prajitura si se garniseste cu feliile de dovleac fiert.
4.892 vizualizări
538 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
4. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
5. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
9. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Prăjitură regală cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
11. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
12. Prăjitură Stela (Dulciuri > Prăjituri)
13. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
14. Prăjitură cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
15. Prăjitură caramel (I) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
17. Prăjitură glazurată (Dulciuri > Creme)
18. Prăjitură Rudy (Dulciuri > Prăjituri)
19. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
22. Prăjitură suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
23. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
24. Prăjitură austriacă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
25. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
26. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.