Pizza cu creveţi şi dovleac - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Paste, pizza şi găluşte » Pizza cu creveţi şi dovleac

Pizza cu creveţi şi dovleac

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g creveţi decorticaţi, 300 g dovleac pentru plăcintă, 7 g drojdie uscată, 50 g unt, 300 ml apă, 1 lingură zahăr tos, 600 g făină, 1 ou, 2 fire de rozmarin, sare, piper, ulei de măsline, sos de roşii picant.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Dovleacul se curăţă de coajă, se spală şi se şterge cu un prosop. Se taie în felii subţiri, se condimentează şi se introduce în cuptor pentru 10-15 minute.
Într-un castron se amestecă drojdia cu puţină apă călduţă. Se lasă să se dizolve, se adaugă puţină făină şi se lasă să crească. Cînd maiaua a crescut suficient, se toarnă în mijlocul făinii cernute.
Se adaugă restul de apă caldă amestecată cu o linguriţă de sare şi zahărul tos, untul topit şi ră­cit. Se frământă pînă cînd re­zul­tă un aluat elastic, potrivit de tare.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald. După 30 de minute se împarte în bucăţi egale, li se dă formă de cercuri şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei, presărată cu făină sau tapetată cu folie de aluminiu.
Se aşază deasupra feliile de dovleac, creveţii prăjiţi puţin în ulei, sare şi piper. Se ung cu ou bătut, se presară rozmarin şi se introduc în cuptor.
Se serveşte fierbinte, cu sos de roşii picant.
2.032 vizualizări
455 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Avocado cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
28. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.