http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Pizza cu creveţi şi dovleac
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g creveţi decorticaţi, 300 g dovleac pentru plăcintă, 7 g drojdie uscată, 50 g unt, 300 ml apă, 1 lingură zahăr tos, 600 g făină, 1 ou, 2 fire de rozmarin, sare, piper, ulei de măsline, sos de roşii picant.

Mod de preparare: Dovleacul se curăţă de coajă, se spală şi se şterge cu un prosop. Se taie în felii subţiri, se condimentează şi se introduce în cuptor pentru 10-15 minute.
Într-un castron se amestecă drojdia cu puţină apă călduţă. Se lasă să se dizolve, se adaugă puţină făină şi se lasă să crească. Cînd maiaua a crescut suficient, se toarnă în mijlocul făinii cernute.
Se adaugă restul de apă caldă amestecată cu o linguriţă de sare şi zahărul tos, untul topit şi ră­cit. Se frământă pînă cînd re­zul­tă un aluat elastic, potrivit de tare.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald. După 30 de minute se împarte în bucăţi egale, li se dă formă de cercuri şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei, presărată cu făină sau tapetată cu folie de aluminiu.
Se aşază deasupra feliile de dovleac, creveţii prăjiţi puţin în ulei, sare şi piper. Se ung cu ou bătut, se presară rozmarin şi se introduc în cuptor.
Se serveşte fierbinte, cu sos de roşii picant.