Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Macaroane gratinate (reţetă lyoneză) |
Macaroane gratinate (reţetă lyoneză)
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 500 g macaroane, 200 g cascaval ras, 300 ml lapte, 250 ml frisca nebatuta (smantana subtire), 20 g unt, 1 varf de cutit nucsoara rasa, sare, piper. Mod de preparare: Puneti la fiert apa (multa) cu sare si, cand da in clocot, introduceti macaroanele. Fierbeti intr-o cratita laptele cu frisca (smantana) dupa care varsati amestecul intr-un castron mai mare. Condimentati cu sare, piper si nucsoara. Cand macaroanele sunt fierte al dente, scurgeti-le si rasturnati-le in castron, incorporati jumatate din cascavalul ras si amestecati bine de tot. Incingeti cuptorul, ungeti cu unt o forma de budinca, puneti in ea macaroanele cu sos, acoperiti-le cu restul de cascaval ras si bagati-le la cuptor. Lasati-le 20 de minute sa se rumeneasca frumos si serviti-le fierbinti.
4.422 vizualizări
Versiunea printabilă725 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Budincă de macaroane cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză) 2. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 3. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 6. Macaroane cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 7. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 10. Salată rece de macaroane (Salate > Salate de legume) 11. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Andive gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 15. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte) 17. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne) 19. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 21. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte) 23. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 24. Friptură de viţel cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi) 25. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi) 26. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 27. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi) 28. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume) 29. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume) 30. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) |