http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Macaroane gratinate (reţetă lyoneză)
Reţetă tradiţională din Franţa
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g macaroane, 200 g cascaval ras, 300 ml lapte, 250 ml frisca nebatuta (smantana subtire), 20 g unt, 1 varf de cutit nucsoara rasa, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti la fiert apa (multa) cu sare si, cand da in clocot, introduceti macaroanele. Fierbeti intr-o cratita laptele cu frisca (smantana) dupa care varsati amestecul intr-un castron mai mare. Condimentati cu sare, piper si nucsoara. Cand macaroanele sunt fierte al dente, scurgeti-le si rasturnati-le in castron, incorporati jumatate din cascavalul ras si amestecati bine de tot. Incingeti cuptorul, ungeti cu unt o forma de budinca, puneti in ea macaroanele cu sos, acoperiti-le cu restul de cascaval ras si bagati-le la cuptor. Lasati-le 20 de minute sa se rumeneasca frumos si serviti-le fierbinti.