Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.011 vizualizări
1.169 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
2. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
4. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Supă de usturoi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
24. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
25. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.