Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.453 vizualizări
1.262 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
5. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
6. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
7. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
8. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
20. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
23. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
29. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
30. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.