Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.750 vizualizări
1.305 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Paste cu fructe de mare (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
13. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
21. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
22. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
26. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
30. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.