Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.737 vizualizări
1.303 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
3. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
4. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
7. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
15. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
17. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
18. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
22. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
25. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
29. Crap pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.