Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.449 vizualizări
1.262 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
4. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
9. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate)
10. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
11. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
14. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sufleu de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
24. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
25. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.