Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.733 vizualizări
1.303 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Lebărvurşti (Leberwurst) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
3. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
8. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
10. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
18. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
23. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
27. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.