Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.716 vizualizări
1.301 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
4. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
11. Zacuscă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
15. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate)
19. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
22. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
28. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
29. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.