Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.748 vizualizări
1.304 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
2. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
5. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
16. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
17. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
19. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
21. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
23. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
24. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
29. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
30. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.