Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.710 vizualizări
1.300 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tort ieftin (II) (Dulciuri > Torturi)
4. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
5. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
9. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
15. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
17. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
20. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
21. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Crap pe varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
26. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
27. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
28. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.