Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.680 vizualizări
1.294 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
4. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
13. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
20. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
21. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
25. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
26. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
27. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.