Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.096 vizualizări
1.190 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
6. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
10. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
11. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
27. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Şniţel vienez (II) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.