Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.642 vizualizări
1.292 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
14. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
26. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
28. Omletă cu fasole verde (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.