Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II) |
Lebărvurşti (Leberwurst) (II)
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h
Complexitate: medie Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc. Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros. Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.020 vizualizări
Versiunea printabilă1.170 tipăriri 10 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi) 4. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte) 10. Plachie de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri) 13. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 15. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 17. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 18. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 19. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi) 20. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi) 21. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 22. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 23. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă) 24. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 25. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 26. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 27. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Paste cu fructe de mare (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |