Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.721 vizualizări
1.301 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
3. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
5. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
6. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
7. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
13. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
17. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
25. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
26. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
29. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
30. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.