Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.743 vizualizări
1.304 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
3. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
4. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
9. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
12. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
13. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
19. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
20. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
22. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
23. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.