Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.675 vizualizări
1.292 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
6. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
11. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
22. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
27. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
29. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.