Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.652 vizualizări
1.292 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
4. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
14. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
16. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
20. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Crap pe varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
24. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
25. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
29. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
30. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.