Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.712 vizualizări
1.300 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap pe varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
3. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
6. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate)
10. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
12. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
15. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de usturoi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
20. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
26. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
29. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.