Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.700 vizualizări
1.300 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
3. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
4. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
8. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
12. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
13. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Paste cu fructe de mare (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
24. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Urzici cu maioneză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.