Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.683 vizualizări
1.294 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
5. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
6. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
15. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
16. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
20. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Lebărvurşti (Leberwurst) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
30. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.