Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.718 vizualizări
1.301 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Tort ieftin (II) (Dulciuri > Torturi)
4. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
6. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
7. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
11. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
18. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
25. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
30. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.