Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.701 vizualizări
1.300 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
5. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
9. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
10. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Tort ieftin (II) (Dulciuri > Torturi)
18. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
19. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
20. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.