Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.637 vizualizări
1.290 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
5. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
9. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
18. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
30. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.