Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.668 vizualizări
1.292 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
4. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Plachie de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate)
14. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
17. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
19. Zacuscă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
22. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.