Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.674 vizualizări
1.292 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
2. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
3. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
10. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
11. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
12. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
13. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
15. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
26. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
29. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.