Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II) |
Lebărvurşti (Leberwurst) (II)
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h
Complexitate: medie Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc. Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros. Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.210 vizualizări
Versiunea printabilă1.212 tipăriri 10 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume) 2. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe) 4. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume) 7. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri) 8. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă) 10. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii) 12. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 14. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri) 17. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri) 18. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe) 19. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume) 23. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri) 25. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 26. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 27. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume) 29. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte) |