Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.587 vizualizări
1.279 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
6. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
9. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
14. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
17. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
19. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
23. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Crap pe varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
26. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
27. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Urzici cu maioneză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.