Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.671 vizualizări
1.292 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
3. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
4. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
5. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
6. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
16. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.