Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.740 vizualizări
1.304 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
10. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
12. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
14. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
17. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
18. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
23. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
30. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.