Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.678 vizualizări
1.294 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
6. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
8. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
10. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
18. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
25. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
27. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Prăjitură cu pere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.