Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.694 vizualizări
1.297 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Piure de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Crap pe varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
8. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Crap pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
16. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
18. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
26. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
29. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.