Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
13.284 vizualizări
757 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
4. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
13. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
15. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
17. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
20. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
25. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Supă de usturoi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.