Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.738 vizualizări
1.303 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
2. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
8. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
13. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
21. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
23. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
25. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
30. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.