Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.725 vizualizări
1.301 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
2. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
3. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
4. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
8. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
12. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
17. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
18. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
23. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
24. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
26. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
28. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.