Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.739 vizualizări
1.303 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
4. Tort cu căpşuni (II) (Dulciuri > Torturi)
5. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
8. Crap pe varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
13. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
28. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
29. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
30. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.