Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.752 vizualizări
1.305 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
2. Lebărvurşti (Leberwurst) (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
6. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
10. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
12. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
16. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
18. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
19. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
20. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
22. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
27. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
29. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.