Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.744 vizualizări
1.304 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
2. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
3. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
5. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
6. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
7. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
10. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
16. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
26. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.