Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.137 vizualizări
1.196 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
2. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
6. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
13. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
14. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
15. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
16. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
19. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
24. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
26. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.