Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.705 vizualizări
1.300 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
3. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
10. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
11. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Piure de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
30. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.