Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.439 vizualizări
1.259 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
5. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
11. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
17. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Tort ieftin (II) (Dulciuri > Torturi)
19. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
28. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
30. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.