Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.681 vizualizări
1.294 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
4. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Piure de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
13. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Sufleu de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.