Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.649 vizualizări
1.292 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
5. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
15. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Crap pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate)
20. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
22. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
26. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
28. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
29. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tort ieftin (II) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.