Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
13.667 vizualizări
805 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
13. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
19. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
24. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
25. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
27. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
28. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.