Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
13.490 vizualizări
771 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
4. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
8. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
9. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
15. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
23. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
26. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.