Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.620 vizualizări
1.283 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
4. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
12. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
13. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Piure de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
18. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
21. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
23. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
24. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
25. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
27. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
30. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.