Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.651 vizualizări
1.292 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
3. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
6. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
7. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Şniţel vienez (II) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
10. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
18. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
30. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.