Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.747 vizualizări
1.304 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
4. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
5. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
7. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Urzici cu maioneză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
12. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
19. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
28. Prăjitură cu pere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.