Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.658 vizualizări
1.292 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
2. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
4. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Lebărvurşti (Leberwurst) (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
9. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
11. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
13. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
14. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
20. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Sufleu de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
28. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Tort ieftin (II) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.