Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.719 vizualizări
1.301 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
2. Crap pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
7. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
17. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
24. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
29. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
30. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.