Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.696 vizualizări
1.297 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
4. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Crap pe varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
8. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
11. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
13. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
26. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.