Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.704 vizualizări
1.300 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
7. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
8. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
13. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
16. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
18. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Şniţel vienez (II) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
23. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
24. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
26. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.