Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.471 vizualizări
1.266 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
3. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
6. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
7. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
9. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
13. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
15. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
20. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
25. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
29. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.