Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.720 vizualizări
1.301 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Sufleu de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
7. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
13. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
16. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
17. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Prăjitură cu pere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
29. Piure de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.