Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.664 vizualizări
1.292 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă de usturoi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
7. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
12. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
15. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Zacuscă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Şniţel vienez (II) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
22. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
24. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.