Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
13.856 vizualizări
834 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
7. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
8. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
9. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
14. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate)
16. Supă de usturoi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
30. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.