Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.661 vizualizări
1.292 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
11. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
18. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
19. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
20. Supă de usturoi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
25. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
29. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.