Lebărvurşti (Leberwurst) (II) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Lebărvurşti (Leberwurst) (II)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficatul porcului, o cantitate egala in greutate de carne de porc, 2 cepe, 150 g slanina, 100 ml lapte dulce, 1/2 lingurita de piper pisat, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Mod de preparare: Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de cateva ori prin masina de tocat. Carnea, bine fiarta, si amestecata cu ceapa calita, se da si ea prin masina de tocat de cateva ori, dupa care se amesteca cu ficatul. Se potriveste de sare si piper, se adauga slanina taiata in bucatele marunte (nu trecuta prin masina de tocat) si se freaca sau se bate cu mixerul turnand laptele putin cate putin. Se poate pune si putina nucsoara, dupa gust. Cu compozitia omogenizata prin frecare se umplu intestinele bine curatate, razuite si spalate, frecate cu ceapa cruda si ienibahar pista. Se leaga la capete, se inteapa cu un ac si se fierb un sfert de ora. Se scot si se introduc imediat intr-un vas cu apa rece, unde se tin cateva minute, apoi se scurg si se atarna la loc aerisit si racoros.
Leberwurstul se serveste ca gustare, taiat in felioare rotunde potrivit de groase, insotit de gogosari, masline negre si buchetele de patrunjel verde.
16.540 vizualizări
1.275 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
10. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Plachie de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
16. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
18. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
25. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
26. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
27. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
30. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.