Vinete umplute cu orez (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Vinete umplute cu orez (II)

Vinete umplute cu orez (II)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 3 vinete, 6-7 roşii, 1/2 ceaşcă de orez, 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, 1 linguriţă de zahăr, 2 linguri ulei, 1 lingură pesmet, sare, piper, ulei.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Curăţaţi vinetele de cotor, le tăiaţi în jumătate pe lungime şi le ţineţi un sfert de oră în apă clocotită. Le strecuraţi, apoi le presăraţi cu sare şi le lăsaţi să se scurgă.

În acest timp, curăţaţi ceapa, o tăiaţi mărunt şi o puneţi să se călească în ulei. Curăţaţi roşiile de pieliţe, le tăiaţi mărunt, pisaţi usturoiul şi le adăugaţi peste ceapă. Puneţi zahărul, sare şi piper după gust şi lăsaţi să fiarbă pe foc mic.

Separat, fierbeţi orezul spălat în apă cu puţină sare. După ce s-au scurs vinetele, le scoateţi miezul şi le lăsaţi deoparte. Când sosul este gata, îl treceţi printr-o sită, apoi amestecaţi o parte din el cu orezul fiert şi miezul vinetelor. Umpleţi jumătăţile de vinete cu această compoziţie, le aşezaţi într-o tavă cu puţin ulei şi presăraţi peste fiecare puţin pesmet. Le daţi la cuptor pentru 25 de minute şi cînd sînt gata turnaţi peste ele sosul de roşii rămas.

Dacă doriţi, puteţi să prăjiţi vinetele şi apoi să le umpleţi şi vor fi şi mai bune. În acest caz, nu mai puneţi ulei în tavă pentru că-şi lasă vinetele grasime.
1.312 vizualizări
308 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Curmale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Choux-uri umplute cu icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Grepuri umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Rulouri de şuncă umplute (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
23. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.