Lebărvurşti (Leberwurst) (I) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (I)

Lebărvurşti (Leberwurst) (I)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficat de porc, carne de porc grasă, slănină, sare, piper, intestine, ouă (facultativ).

Mod de preparare: Se fierbe în clocote mici, nu prea tare, ficatul de porc împreună cu o cantitate egală de carne grasă de la gât. Se lasă să se răcească, apoi se trece de 2-3 ori prin maşina de tocat. Se freacă tocătura într-un castron, până devine ca o pastă. Separat, se taie în pătrăţele mici slanina fiarta foarte puţin. Se amestecă cu pasta de ficat şi se adaugă puţină zeamă, în care a fiert la început ficatul. Se potriveşte de sare şi piper. Intestinele groase de porc, curăţate şi spălate bine, se umplu cu această compoziţie. Se înţeapă în căteva locuri cu acul, ca să nu plesnească la fiert. Se pun în apă fierbinte, lăsând sa dea în câteva clocote, la foc mic. Se lasă să se răcească în apa în care au fiert.
9.802 vizualizări
1.142 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Ştiucă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ciorbă de potroace (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
7. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
8. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Piftie de crap (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
11. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Cremă de banane (I) (Dulciuri > Creme)
17. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
19. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Îngheţată de lămâie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
21. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
22. Clafoutis cu cireşe (I) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
28. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
29. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.