Lebărvurşti (Leberwurst) (I) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (I)

Lebărvurşti (Leberwurst) (I)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Ficat de porc, carne de porc grasă, slănină, sare, piper, intestine, ouă (facultativ).

Mod de preparare: Se fierbe în clocote mici, nu prea tare, ficatul de porc împreună cu o cantitate egală de carne grasă de la gât. Se lasă să se răcească, apoi se trece de 2-3 ori prin maşina de tocat. Se freacă tocătura într-un castron, până devine ca o pastă. Separat, se taie în pătrăţele mici slanina fiarta foarte puţin. Se amestecă cu pasta de ficat şi se adaugă puţină zeamă, în care a fiert la început ficatul. Se potriveşte de sare şi piper. Intestinele groase de porc, curăţate şi spălate bine, se umplu cu această compoziţie. Se înţeapă în căteva locuri cu acul, ca să nu plesnească la fiert. Se pun în apă fierbinte, lăsând sa dea în câteva clocote, la foc mic. Se lasă să se răcească în apa în care au fiert.
9.777 vizualizări
1.135 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
2. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
3. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Biftec tartar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Tort ieftin (I) (Dulciuri > Torturi)
7. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Crap pe varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Tort cu căpşuni (I) (Dulciuri > Torturi)
15. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
19. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Pilaf de raci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
26. Sufleu de smântână (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Tartă cu lămâie (I) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.