Borş cu perişoare de peşte (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Borşuri » Borş cu perişoare de peşte (I)

Borş cu perişoare de peşte (I)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700-800 g peşte, 1-2 ardei graşi, morcov, pătrunjel, ţelină (toate 200 g), o ceapă, 2 roşii, 50 g franzelă, 1 ou, 25 g făină, borş, leuştean, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 1,5 l supă de peşte clocotită şi se lasă să fiarbă pînă cînd se pregătesc perişoarele. Peştele, fără oase prea multe, se curăţă de solzi şi de piele şi apoi se scoate carnea, trecînd cu cuţitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte şi de alta a acesteia. Carnea, circa 250 g, care rezultă se curăţă de toate oasele şi se trece prin maşina de tocat, împreună cu franzela muiată şi bine stoarsă. La tocatură, se adaugă o linguriţă cu vîrf de ceapă rasă fin sau tăiată mărunt, un ou întreg, făina, un vîrf de cuţit de piper, pătrunjelul şi sarea şi se amestecă bine. Oasele de peşte, capul şi pielea se fierb înainte cu apa care stinge zarzavatul. Cînd zarzavatul este bine fiert, se acreşte ciorba după gust sau cu ce exista la îndemînă, potrivindu-se gustul cu sare. Din compoziţia de perişoare, se ia cu lingurita udată în ciorbă o cantitate aproximativ cît o măslină, i se dă o formă rotundă în linguriţă şi i se dă drumul în ciorba care clocoteşte. Cînd toate perişoarele sînt gata, se fierb la foc mic circa 15 min. Ciorba nu se drege. Pentru aromă, se pune leuştean.
2.800 vizualizări
518 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
5. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
7. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
9. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.