File de şalău sau cod cu fenicul - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » File de şalău sau cod cu fenicul

File de şalău sau cod cu fenicul

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 bulbi de fenicul, 4 fileuri de peste (a 200 g), 3 fileuri de ansoa, 2 felii de paine pe vatra, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita seminte de marar, sare, piper.

Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 240 grade C si ungeti o forma cu unt sau cu ulei.
Spalati bulbii de fenicul, dupa ce-ati indepartat frunzele exterioare, taiati-i mai intai in doua si pe urma felii subtiri.
Asezati feliile de fenicul pe fundul formei, turnati peste ele 2 linguri de ulei si presarati semintele de marar si fileurile de ansoa maruntite. Sarati, piperati si dati-le 15 minute la cuptorul incins.
Intre timp, taiati feliile de paine - fara coaja - cubulete, puneti-le pe o farfurie, adaugati o lingura de ulei, sare si piper si amestecati-le.
Puneti fileurile de peste peste fenicul si ansoa, acoperiti-le cu bucatelele de paine si bagati-le din nou 10 minute la cuptor.
Serviti-le imediat.
6.971 vizualizări
1.080 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File de peşte cu praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
5. Fileuri de peşte împletite la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Vin de corcoduşe (Băuturi > Băuturi cu vin)
8. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Fileuri de peşte coapte în pâine (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
16. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
25. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Bulete din cod file (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
29. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.