File de şalău sau cod cu fenicul - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » File de şalău sau cod cu fenicul

File de şalău sau cod cu fenicul

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 bulbi de fenicul, 4 fileuri de peste (a 200 g), 3 fileuri de ansoa, 2 felii de paine pe vatra, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita seminte de marar, sare, piper.

Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 240 grade C si ungeti o forma cu unt sau cu ulei.
Spalati bulbii de fenicul, dupa ce-ati indepartat frunzele exterioare, taiati-i mai intai in doua si pe urma felii subtiri.
Asezati feliile de fenicul pe fundul formei, turnati peste ele 2 linguri de ulei si presarati semintele de marar si fileurile de ansoa maruntite. Sarati, piperati si dati-le 15 minute la cuptorul incins.
Intre timp, taiati feliile de paine - fara coaja - cubulete, puneti-le pe o farfurie, adaugati o lingura de ulei, sare si piper si amestecati-le.
Puneti fileurile de peste peste fenicul si ansoa, acoperiti-le cu bucatelele de paine si bagati-le din nou 10 minute la cuptor.
Serviti-le imediat.
6.801 vizualizări
1.019 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File de chefal aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Papiote de cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Şalău polonez rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
12. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
17. File de vită cu ulei de trufe negre (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
19. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Fileuri de cod pe morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Cod cu ardei gras (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.