Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » File de şalău sau cod cu fenicul |
File de şalău sau cod cu fenicul
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 2 bulbi de fenicul, 4 fileuri de peste (a 200 g), 3 fileuri de ansoa, 2 felii de paine pe vatra, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita seminte de marar, sare, piper. Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 240 grade C si ungeti o forma cu unt sau cu ulei. Spalati bulbii de fenicul, dupa ce-ati indepartat frunzele exterioare, taiati-i mai intai in doua si pe urma felii subtiri. Asezati feliile de fenicul pe fundul formei, turnati peste ele 2 linguri de ulei si presarati semintele de marar si fileurile de ansoa maruntite. Sarati, piperati si dati-le 15 minute la cuptorul incins. Intre timp, taiati feliile de paine - fara coaja - cubulete, puneti-le pe o farfurie, adaugati o lingura de ulei, sare si piper si amestecati-le. Puneti fileurile de peste peste fenicul si ansoa, acoperiti-le cu bucatelele de paine si bagati-le din nou 10 minute la cuptor. Serviti-le imediat.
6.430 vizualizări
Versiunea printabilă914 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 6. Fileuri de peşte împletite la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 8. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 9. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 10. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi) 13. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Dublin Coddle (Mâncăruri > Fripturi) 15. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 16. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză) 18. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Cod file (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă) 24. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 25. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme) 26. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Filet de boeuf Wellington (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 30. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |