File de şalău sau cod cu fenicul - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » File de şalău sau cod cu fenicul

File de şalău sau cod cu fenicul

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 bulbi de fenicul, 4 fileuri de peste (a 200 g), 3 fileuri de ansoa, 2 felii de paine pe vatra, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita seminte de marar, sare, piper.

Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 240 grade C si ungeti o forma cu unt sau cu ulei.
Spalati bulbii de fenicul, dupa ce-ati indepartat frunzele exterioare, taiati-i mai intai in doua si pe urma felii subtiri.
Asezati feliile de fenicul pe fundul formei, turnati peste ele 2 linguri de ulei si presarati semintele de marar si fileurile de ansoa maruntite. Sarati, piperati si dati-le 15 minute la cuptorul incins.
Intre timp, taiati feliile de paine - fara coaja - cubulete, puneti-le pe o farfurie, adaugati o lingura de ulei, sare si piper si amestecati-le.
Puneti fileurile de peste peste fenicul si ansoa, acoperiti-le cu bucatelele de paine si bagati-le din nou 10 minute la cuptor.
Serviti-le imediat.
6.906 vizualizări
1.063 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
2. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
22. Păstrăv cu fenicul şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Compot dietetic de prune, coarne, cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
27. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.