File de şalău sau cod cu fenicul - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » File de şalău sau cod cu fenicul

File de şalău sau cod cu fenicul

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 bulbi de fenicul, 4 fileuri de peste (a 200 g), 3 fileuri de ansoa, 2 felii de paine pe vatra, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita seminte de marar, sare, piper.

Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 240 grade C si ungeti o forma cu unt sau cu ulei.
Spalati bulbii de fenicul, dupa ce-ati indepartat frunzele exterioare, taiati-i mai intai in doua si pe urma felii subtiri.
Asezati feliile de fenicul pe fundul formei, turnati peste ele 2 linguri de ulei si presarati semintele de marar si fileurile de ansoa maruntite. Sarati, piperati si dati-le 15 minute la cuptorul incins.
Intre timp, taiati feliile de paine - fara coaja - cubulete, puneti-le pe o farfurie, adaugati o lingura de ulei, sare si piper si amestecati-le.
Puneti fileurile de peste peste fenicul si ansoa, acoperiti-le cu bucatelele de paine si bagati-le din nou 10 minute la cuptor.
Serviti-le imediat.
6.430 vizualizări
914 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Fileuri de peşte împletite la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
13. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Dublin Coddle (Mâncăruri > Fripturi)
15. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
16. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cod file (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
24. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme)
26. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Filet de boeuf Wellington (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.