Ciuperci normande cu costiţă afumată - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată

Ciuperci normande cu costiţă afumată

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper.

Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
9.629 vizualizări
1.087 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
2. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Ciuperci umplute cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ciuperci umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
12. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Crochete de covrigei cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
24. Mâncare de fasole boabe cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciuperci cu fasole verde la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.