Ciuperci normande cu costiţă afumată - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată

Ciuperci normande cu costiţă afumată

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper.

Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
9.675 vizualizări
1.095 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
7. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
9. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
14. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Pizza cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ciuperci umplute cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Somn la cuptor cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.