Ciuperci normande cu costiţă afumată - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată

Ciuperci normande cu costiţă afumată

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper.

Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
9.623 vizualizări
1.084 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Păpădie cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
6. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
15. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pizza cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Pizza cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ruladă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Rulouri de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.