Ciuperci normande cu costiţă afumată - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată

Ciuperci normande cu costiţă afumată

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper.

Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
9.528 vizualizări
1.062 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ciuperci italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Salată de ciuperci cu mujdei de usturoi (Salate > Salate de legume)
6. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
7. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Pizza cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Escalop de căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
12. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Sufleu de ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Ruladă de curcan cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.