![]()  | 
    
| Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact | 
| Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare | 
| Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată | 
| 
     
    Ciuperci normande cu costiţă afumată
    
     
     
    
    Reţetă tradiţională din Franţa 
    
    Timp de preparare: 40 min.
     
    Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper. Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti. 
    9.590 vizualizări
    
     
    1.074 tipăriri 2 trimiteri   Versiunea printabilă  Trimite reţeta unui prieten  Trimite pe Twitter
     | 
  
| Alte reţete | 
| 
    
     |