Ciuperci normande cu costiţă afumată - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată

Ciuperci normande cu costiţă afumată

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper.

Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
9.596 vizualizări
1.079 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ciuperci în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Chiftele din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
7. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
9. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Eclere cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Borş oltenesc cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Ciuperci italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ciuperci marinate (IV) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
30. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.