Ciuperci normande cu costiţă afumată - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată

Ciuperci normande cu costiţă afumată

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper.

Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
9.590 vizualizări
1.074 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
6. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi)
9. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Ciuperci la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Cod cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Rulouri de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.