Ciuperci normande cu costiţă afumată - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată

Ciuperci normande cu costiţă afumată

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper.

Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
8.916 vizualizări
953 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
5. Ciuperci cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Păpădie cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciuperci umplute cu ouă jumări si smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Macaroane cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Ouă umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Drob de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.