Ciuperci normande cu costiţă afumată - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată

Ciuperci normande cu costiţă afumată

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper.

Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
9.610 vizualizări
1.082 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Costiţă friptă cu fasole verde (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ouă umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
11. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cod cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ciuperci umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
24. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.