Ciuperci normande cu costiţă afumată - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată

Ciuperci normande cu costiţă afumată

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper.

Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
9.676 vizualizări
1.095 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Biban de mare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Somn la cuptor cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
14. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Ciuperci vînătoreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
28. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.