Ciuperci normande cu costiţă afumată - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată

Ciuperci normande cu costiţă afumată

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper.

Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
9.673 vizualizări
1.095 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciuperci cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
8. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Crochete de covrigei cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Ciuperci fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Chiftele din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.