Ciuperci normande cu costiţă afumată - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată

Ciuperci normande cu costiţă afumată

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper.

Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
9.587 vizualizări
1.074 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
6. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
7. Macaroane cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Ştrudel cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Quiche cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
12. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciuperci scăzute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi)
15. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
18. Ciuperci umplute cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ouă cu costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Iepure cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
30. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.