Ciuperci normande cu costiţă afumată - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată

Ciuperci normande cu costiţă afumată

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper.

Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
9.638 vizualizări
1.089 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
4. Piept de gâscă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
6. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
9. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Chefal cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ruladă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.