Ciuperci normande cu costiţă afumată - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată

Ciuperci normande cu costiţă afumată

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper.

Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
9.659 vizualizări
1.093 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Biban de mare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de ciuperci cu mujdei de usturoi (Salate > Salate de legume)
5. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Budincă de macaroane cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
16. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Limbă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
23. Chiftele din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ouă cu costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Pizza cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.