Ciuperci normande cu costiţă afumată - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată

Ciuperci normande cu costiţă afumată

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper.

Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
9.428 vizualizări
1.045 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci scăzute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ouă cu costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
8. Ochiuri cu costiţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
10. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciuperci umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.