Ciuperci normande cu costiţă afumată - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată

Ciuperci normande cu costiţă afumată

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper.

Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
9.642 vizualizări
1.090 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
5. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Frigărui pe grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciuperci umplute de post (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Rulouri cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Ochiuri cu costiţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
20. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
22. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Batoane umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Chifle umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. File de peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Supă de varză cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.