Ciuperci normande cu costiţă afumată - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată

Ciuperci normande cu costiţă afumată

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper.

Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
9.443 vizualizări
1.048 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Spaghete cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
11. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ştrudel cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
15. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Chefal cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
25. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Ciuperci fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Chifle umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.