Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci normande cu costiţă afumată |
Ciuperci normande cu costiţă afumată
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 650 g ciuperci, 100 g costita afumata taiata fasii, 2 linguri patrunjel verde tocat, 20 g unt, 100 ml smantana, 1 lingura rachiu de mere, sare, piper. Mod de preparare: Stergeti ciupercile cu o carpa umeda (evitati sa le inmuiati in apa, pentru ca o absorb ca un burete) si taiati-le felii mai groase. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mai mare si prajiti bucatelele de costita, amestecandu-le de cateva ori. Adaugati ciupercile, amestecati-le bine cu costita si lasati-le sa fiarba 15 minute la foc mic, clatinand din timp in timp tigaia. Ciupercile trebuie sa se coloreze usor, iar apa lasata de ele sa se evapore. Sarati, piperati, luati tigaia de pe foc si flambati ciupercile cu rachiul de mere. Incorporati smantana, amestecati din nou si puneti ciupercile sa fiarba in continuare la foc potrivit. Presarati peste ele patrunjelul verde tocat si serviti-le fierbinti.
9.182 vizualizări
Versiunea printabilă994 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Mazăre cu ciuperci şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă) 4. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte) 5. Mâncare de fasole boabe cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 7. Ciuperci marinate (IV) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 8. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 10. Broccoli cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 11. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume) 12. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte) 14. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 17. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Ştrudel cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 19. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 21. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 22. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 24. Borş oltenesc cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 25. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Supă de spanac cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 30. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) |