Ciorbă grecească de pasăre - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ciorbă grecească de pasăre

Ciorbă grecească de pasăre

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), o ceapă mijlocie, 30 g orez, o lămîie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de "Vegeta", lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.
11.804 vizualizări
1.308 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă pescărească acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
26. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.