Ciorbă grecească de pasăre - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ciorbă grecească de pasăre

Ciorbă grecească de pasăre

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), o ceapă mijlocie, 30 g orez, o lămîie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de "Vegeta", lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.
9.990 vizualizări
834 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de gâscă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.