Ciorbă grecească de pasăre - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ciorbă grecească de pasăre

Ciorbă grecească de pasăre

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), o ceapă mijlocie, 30 g orez, o lămîie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de "Vegeta", lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.
11.311 vizualizări
1.170 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de viţel cu mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de bucăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ciorbă de varză cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Ciorbă de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă moldovenească de potroace (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.