Ciorbă grecească de pasăre - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ciorbă grecească de pasăre

Ciorbă grecească de pasăre

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), o ceapă mijlocie, 30 g orez, o lămîie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de "Vegeta", lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.
11.805 vizualizări
1.308 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri)
8. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Ciorbă de fasole boabe cu cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.