Ciorbă grecească de pasăre - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ciorbă grecească de pasăre

Ciorbă grecească de pasăre

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), o ceapă mijlocie, 30 g orez, o lămîie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de "Vegeta", lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.
9.934 vizualizări
824 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
7. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ciorbă de burtă cu cheie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de gâscă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.