Ciorbă grecească de pasăre - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ciorbă grecească de pasăre

Ciorbă grecească de pasăre

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), o ceapă mijlocie, 30 g orez, o lămîie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de "Vegeta", lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.
11.104 vizualizări
1.121 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de potroace (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Blanchetă de pasăre cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme)
21. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de varză albă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.