Ciorbă grecească de pasăre - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ciorbă grecească de pasăre

Ciorbă grecească de pasăre

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), o ceapă mijlocie, 30 g orez, o lămîie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de "Vegeta", lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.
11.466 vizualizări
1.218 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
24. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.