Ciorbă grecească de pasăre - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ciorbă grecească de pasăre

Ciorbă grecească de pasăre

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), o ceapă mijlocie, 30 g orez, o lămîie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de "Vegeta", lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.
11.803 vizualizări
1.308 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ciorbă de perişoare (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ciorbă de peşte cu şofran (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Blanchetă de pasăre cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă rusească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de post cu zeamă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme)
26. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.