Ciorbă grecească de pasăre - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ciorbă grecească de pasăre

Ciorbă grecească de pasăre

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), o ceapă mijlocie, 30 g orez, o lămîie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de "Vegeta", lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.
10.080 vizualizări
858 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Ciorbă de burtă cu cheie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Ciorbă de urzici (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.