Ciorbă grecească de pasăre - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ciorbă grecească de pasăre

Ciorbă grecească de pasăre

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), o ceapă mijlocie, 30 g orez, o lămîie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de "Vegeta", lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.
10.322 vizualizări
923 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Blanchetă de pasăre cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
22. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
30. Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.