Ciorbă grecească de pasăre - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ciorbă grecească de pasăre

Ciorbă grecească de pasăre

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), o ceapă mijlocie, 30 g orez, o lămîie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de "Vegeta", lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.
11.870 vizualizări
1.344 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de perişoare (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Găluşte de pasăre cu orez (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ciorbă de peşte cu paste (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de zarzavat cu mezeluri (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.