Ciorbă grecească de pasăre - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ciorbă grecească de pasăre

Ciorbă grecească de pasăre

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), o ceapă mijlocie, 30 g orez, o lămîie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de "Vegeta", lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.
11.793 vizualizări
1.302 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de potroace cu mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Bulgări de zăpadă (lapte de pasăre) (Dulciuri > Creme)
7. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de viţel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri)
11. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.