Ciorbă grecească de pasăre - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ciorbă grecească de pasăre

Ciorbă grecească de pasăre

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), o ceapă mijlocie, 30 g orez, o lămîie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de "Vegeta", lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.
11.917 vizualizări
1.360 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de urzici (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
26. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.