Ciorbă din carne de ovine - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Ciorbe » Ciorbă din carne de ovine

Ciorbă din carne de ovine

Ingrediente: 1/2 carne de berbec sau de oaie fără grăsime, morcov, pătrunjel, o ceapă de mărime mijlocie, 2 ardei graşi, 250 g roşii, 2 cartofi potriviţi, o felie de varză dulce, borş, zeamă de varză, zeamă sau sare de lămîie, mărar, cimbru, tarhon, piper, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Carnea tăiată în bucăţele se pune în 3 l apă rece cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să fiarbă circa o oră la foc mijlociu. Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri, mari, se călesc separat 2 minute cu 2 linguri de untdelemn, apoi se adaugă în supă, împreună cu varza tăiată ca fideaua, lăsîndu-se să fiarbă împreună pînă cînd se înmoaie bine carnea (trebuie să fiarbă circa 2-3 ore; dacă este mai bătrînă, chiar mai mult). În oala sub presiune, fierbe în jumătate de timp împreună cu zarzavatul, care se căleşte înainte direct în oală; apoi, se adaugă circa 2 l de apă rece şi carnea, o linguriţă rasă de sare, se aşează capacul şi se lasă să fiarbă circa 1 1/2 oră, calculînd timpul de cînd au început să iasă primii vapori prin ventil; atunci, se reduce focul la minim şi se fierbe în continuare. Cînd s-a scurs timpul afectat fierberii, se răceşte oala şi se deşartă conţinutul în oala obişnuită. În oricare variantă, se pregăteşte ciorba cînd carnea este bine fiartă, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii şi roşiile tăiaţi felii sau numai suc de roşii (iarna), cimbru şi mărar. Cînd toate sînt fierte, se sărează, se acreşte, completînd lichidul după gust, şi, pentru aromă, se adaugă frunze de tarhon sau leuştean şi un vîrf de cuţit cu piper (facultativ).
2.094 vizualizări
726 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
5. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
7. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
25. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.