Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.112 vizualizări
1.220 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
7. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
8. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
16. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
27. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
29. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.