Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
12.517 vizualizări
747 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
2. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Urzici cu maioneză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
16. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciorbă de potroace (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ciorbă de bucăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Ciorbă de post cu zeamă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
29. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.