Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.080 vizualizări
1.217 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Prăjitură cu pere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Lebărvurşti (Leberwurst) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
27. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.