Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.094 vizualizări
1.218 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu pere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Plachie de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ciorbă de bucăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
11. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
15. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
21. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
25. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de urzici (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.