Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.103 vizualizări
1.220 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Ciorbă de burtă cu cheie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă pescărească acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
13. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
16. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
19. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
23. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
24. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
25. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
29. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.