Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.077 vizualizări
1.215 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
4. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
5. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
7. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Şniţel vienez (II) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
11. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
13. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
17. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
18. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de fasole boabe cu cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
22. Ciorbă de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Ciorbă de hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.