Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
13.442 vizualizări
1.008 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
5. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
6. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
9. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
14. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
19. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
21. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
27. Ciorbă de bucăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.