Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
13.651 vizualizări
1.090 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ciorbă de perişoare de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
10. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
14. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
24. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Tort cu căpşuni (II) (Dulciuri > Torturi)
28. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ciorbă de viţel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.