Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.079 vizualizări
1.217 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
2. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
12. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
19. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.