Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
13.743 vizualizări
1.115 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
7. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
13. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
15. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
19. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
20. Lebărvurşti (Leberwurst) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
23. Ciorbă de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Ciorbă de fasole boabe cu cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
30. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.