Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.088 vizualizări
1.217 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
7. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
17. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
23. Ciorbă de agrişe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.