Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.081 vizualizări
1.217 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Urzici cu maioneză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
12. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Lebărvurşti (Leberwurst) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Plachie de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
25. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.