Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.086 vizualizări
1.217 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de zarzavat cu mezeluri (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Ciorbă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
20. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
23. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
24. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
29. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
30. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.