Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.056 vizualizări
1.210 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort ieftin (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
6. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
7. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
8. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
13. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
16. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
18. Crap pe varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
21. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
24. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
26. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
27. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
29. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.