Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.000 vizualizări
1.194 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
10. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
15. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
25. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Ciorbă de potroace cu mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.