Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
12.565 vizualizări
762 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
7. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Zacuscă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Şniţel vienez (II) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate)
25. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de perişoare de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.