Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
13.652 vizualizări
1.090 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
3. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Ciorbă de viţel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
7. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
12. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă rusească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă ardelenească de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ciorbă de peşte cu şofran (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.