Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
13.166 vizualizări
905 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
2. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
7. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
11. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Zacuscă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de bucăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
24. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
26. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.