Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.074 vizualizări
1.213 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
5. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
8. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
10. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.