Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.075 vizualizări
1.214 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
8. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Ciorbă de perişoare de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
16. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de bucăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
21. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
24. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
25. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
30. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.