Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.001 vizualizări
1.195 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
5. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
11. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
20. Ciorbă de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
23. Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
25. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
26. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.