Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
13.919 vizualizări
1.175 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de gâscă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
4. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
8. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Crap pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
16. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de viţel cu mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ciorbă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă moldovenească de potroace (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.