Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.041 vizualizări
1.202 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
4. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
20. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
21. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
23. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.