Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.061 vizualizări
1.210 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
12. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate)
15. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
16. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
18. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
19. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
21. Ciorbă de gâscă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
23. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Lebărvurşti (Leberwurst) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Piure de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ciorbă rusească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.