Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
12.621 vizualizări
780 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
2. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
6. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
28. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de burtă cu cheie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.