Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.110 vizualizări
1.220 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
2. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
5. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Tort cu căpşuni (II) (Dulciuri > Torturi)
12. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Crap pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de gâscă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Prăjitură cu pere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
19. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. Ciorbă de peşte cu paste (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.