Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
13.937 vizualizări
1.182 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
7. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
8. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
12. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
15. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ciorbă de perişoare (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă pescărească acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
30. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.