Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.078 vizualizări
1.215 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
5. Plachie de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)
8. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Sufleu de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
21. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.