Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
13.495 vizualizări
1.029 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
12. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
20. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de agrişe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
28. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.