Ciorbă de potroace (II) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (II)

Ciorbă de potroace (II)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc.
Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
14.084 vizualizări
1.217 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
2. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
3. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate)
13. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
14. Crap pe varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
16. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ciorbă moldovenească de potroace (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.