Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.125 vizualizări
1.175 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Ciorbă de perişoare (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Prăjitură cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
8. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tort cu alune (I) (Dulciuri > Torturi)
10. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Păstrăvi rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Tort cu căpşuni (I) (Dulciuri > Torturi)
19. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.