Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.143 vizualizări
1.179 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Muşchi de vacă la cuptor (I) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Chifteluţe de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de crudităţi (I) (Salate > Salate de legume)
20. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
22. Marinată de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Mâncare de conopidă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de post cu zeamă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.