Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.108 vizualizări
1.169 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de agrişe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de viţel cu mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Caltaboş (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Pilaf de raci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)
10. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate)
13. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ciorbă de hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
30. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.