Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.126 vizualizări
1.176 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
2. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Fasole cu ciolan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Omletă pizza (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ştiucă umplută (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Rulouri cu peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Paste cu fructe de mare (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
24. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
26. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pepene galben umplut (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.