Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
8.995 vizualizări
1.138 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Ciorbă de varză albă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Saramură de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciorbă de urzici (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Chifteluţe de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Caltaboş (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Crap pe varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ciorbă de viţel cu mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.