Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.144 vizualizări
1.179 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ruladă cu şuncă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Caltaboş (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Crap pe varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Mâncare de praz (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
12. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
16. Fasole cu ciolan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tort cu portocale (I) (Dulciuri > Torturi)
18. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de gâscă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
25. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.