Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.138 vizualizări
1.179 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
3. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Zacuscă de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Prăjitură cu pere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
19. Gutui coapte (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
22. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
28. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.