Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.049 vizualizări
1.151 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
2. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ştiucă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
8. Tort de biscuiţi (I) (Dulciuri > Torturi)
9. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Pizza vegetariană (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Chifteluţe de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Pilaf de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Perişoare cu smântână (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Tort Joffre (I) (Dulciuri > Torturi)
24. Ciorbă de viţel cu mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Lebărvurşti (Leberwurst) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
28. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.