Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.140 vizualizări
1.179 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
4. Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Tort de ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
7. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Zacuscă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
15. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
18. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Piure de avocado (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Parfe cu cacao (I) (Dulciuri > Îngheţate)
28. Sufleu de smântână (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Tort cu alune (I) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.