Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
8.163 vizualizări
857 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)
5. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sufleu de ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Tiramisu (I) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
27. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Paella (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.