Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
8.696 vizualizări
1.047 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ştiucă umplută (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Prăjitură cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Îngheţată de lămâie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
6. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Tochitură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Fasole uscată cu afumătură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Marinată de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ciorbă de zarzavat cu mezeluri (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
19. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Tort Joffre (I) (Dulciuri > Torturi)
28. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.