Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.154 vizualizări
1.182 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Zacuscă de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ciorbă de viţel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
12. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Prăjitură caramel (I) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
23. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Îngheţată cu ness (I) (Dulciuri > Îngheţate)
26. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Mâncare de praz (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Rulouri cu peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.