Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
8.800 vizualizări
1.077 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Păstrăvi rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Prăjitură caramel (I) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tort de biscuiţi (I) (Dulciuri > Torturi)
11. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Peşte la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Lebărvurşti (Leberwurst) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de post cu zeamă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Supă de usturoi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Ciorbă moldovenească de potroace (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Rulouri cu peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.