Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
8.977 vizualizări
1.132 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Cremă de banane (I) (Dulciuri > Creme)
5. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci)
11. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
19. Tartă cu lămâie (I) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Pesto Genovese (I) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
23. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ciorbă de varză cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.