Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.086 vizualizări
1.162 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
3. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Cremă de banane (I) (Dulciuri > Creme)
5. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Vinete la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Zacuscă de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
16. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
18. Tiramisu (I) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Paste cu fructe de mare (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.