Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.051 vizualizări
1.151 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)
3. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate)
7. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Crap la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
25. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
27. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.