Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
8.705 vizualizări
1.048 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
5. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
6. Tort de biscuiţi (I) (Dulciuri > Torturi)
7. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
8. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
11. Tochitură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Tort cu zmeură (I) (Dulciuri > Torturi)
14. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
15. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Lebărvurşti (Leberwurst) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Prăjitură cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Ciorbă moldovenească de potroace (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
24. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Îngheţată de lămâie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
28. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.