Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.141 vizualizări
1.179 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Glazură rapidă de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
4. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
10. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
12. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Tortilla de patatas (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.