Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.122 vizualizări
1.172 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Glazură de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
3. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
6. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
7. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
14. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
16. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
18. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Prăjitură cu pere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Muşchi de vacă la cuptor (I) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
27. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de agrişe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.