Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.157 vizualizări
1.183 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Paste cu fructe de mare (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de perişoare de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Zarzavat pentru ciorbe (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Omletă pizza (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Cremşnit rapid (I) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.