Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.150 vizualizări
1.181 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
2. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Gogonele asortate (I) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
5. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Păstrăvi la grătar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ciorbă moldovenească de potroace (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Piftie de porc (răcitură) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ouă umplute cu pastă de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Mousse au chocolat (I) (Dulciuri > Creme)
16. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ştiucă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Supă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Tort cu ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
23. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
29. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
30. Tort cu căpşuni (I) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.