Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.147 vizualizări
1.179 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Sufleu de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Păstrăvi rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Biftec tartar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Îngheţată de lămâie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
8. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Sufleu de smântână (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Tort ieftin (I) (Dulciuri > Torturi)
15. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
16. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tort cu ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
18. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
19. Ciorbă de zarzavat cu mezeluri (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Tiramisu (I) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
24. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.