Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.146 vizualizări
1.179 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Mâncare de conopidă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
6. Ruladă cu şuncă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tartă cu lămâie (I) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Zacuscă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Pilaf de raci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
21. Tortilla de patatas (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă ardelenească de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Urzici cu maioneză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Prăjitură cu pere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tort cu portocale (I) (Dulciuri > Torturi)
28. Coq au vin (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.