Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.136 vizualizări
1.177 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
2. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi)
5. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
18. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Clafoutis cu cireşe (I) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Tochitură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
29. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.