Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
8.455 vizualizări
965 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
12. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Lebărvurşti (Leberwurst) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Sufleu de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Prăjitură caramel (I) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.