Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.112 vizualizări
1.171 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de zarzavat cu mezeluri (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Dulceaţă de struguri (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
12. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Prăjitură cu pere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ciorbă de burtă cu cheie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Tiramisu (I) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.