Ciorbă de potroace (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.
9.145 vizualizări
1.179 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
3. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
7. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Ciorbă de viţel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Sufleu de ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate)
18. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Şniţel parizian (I) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Gutui coapte (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Supă de usturoi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Peşte rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.