Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I)

Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4-5 cepe mari (500-600 g), 100 ml untdelemn, 1/2 lingurita cu boia dulce sau pasta de ardei, 1-2 linguri suc de rosii sau citeva picaturi de otet, un virf de lingurita cu piper macinat, 1-2 catei de usturoi.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa curatata se pune intr-un vas cu apa rece ca sa-i anihileze iuteala (unde se tine pina cind se termina de taiat), se taie apoi in felii subtiri (pestisori) si se pune intr-o cratita cu tot untdelemnul si o lingurita cu sare (care va extrage apa din ceapa, sa se moaie mai repede), circa 15 minute, amestecind des. La sfirsit, cind a devenit lucioasa (semn ca a scazut apa), se pune boiaua sau pasta de rosii, amestecindu-se de 3-4 ori; se adauga si sucul de rosii (se poate si fara), piperul si usturoiul (facultativ), potrivindu-se gustul cu sare si cu putin otet. In acest timp, se pregateste si mamaliguta putin mai virtoasa (cu 250 g faina la 1 l apa). Cu o lingura de supa, inmuiata in grasimea de ceapa, se ia din mamaliguta cite o galusca (cit lingura), se rostogoleste prin ceapa, apoi se asaza intr-o cratita cu o parte din ceapa; astfel se procedeaza si cu restul de mamaliga, cit este necesar. Tocana se tine putin la cuptor sa fie mai calda si se serveste cu zeama de varza (servita din pahare) sau cu salata de varza acra.
3.132 vizualizări
809 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
6. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
7. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
8. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.