Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tocană de ceapă cu mămăliguță (I)
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4-5 cepe mari (500-600 g), 100 ml untdelemn, 1/2 lingurita cu boia dulce sau pasta de ardei, 1-2 linguri suc de rosii sau citeva picaturi de otet, un virf de lingurita cu piper macinat, 1-2 catei de usturoi.

Mod de preparare: Ceapa curatata se pune intr-un vas cu apa rece ca sa-i anihileze iuteala (unde se tine pina cind se termina de taiat), se taie apoi in felii subtiri (pestisori) si se pune intr-o cratita cu tot untdelemnul si o lingurita cu sare (care va extrage apa din ceapa, sa se moaie mai repede), circa 15 minute, amestecind des. La sfirsit, cind a devenit lucioasa (semn ca a scazut apa), se pune boiaua sau pasta de rosii, amestecindu-se de 3-4 ori; se adauga si sucul de rosii (se poate si fara), piperul si usturoiul (facultativ), potrivindu-se gustul cu sare si cu putin otet. In acest timp, se pregateste si mamaliguta putin mai virtoasa (cu 250 g faina la 1 l apa). Cu o lingura de supa, inmuiata in grasimea de ceapa, se ia din mamaliguta cite o galusca (cit lingura), se rostogoleste prin ceapa, apoi se asaza intr-o cratita cu o parte din ceapa; astfel se procedeaza si cu restul de mamaliga, cit este necesar. Tocana se tine putin la cuptor sa fie mai calda si se serveste cu zeama de varza (servita din pahare) sau cu salata de varza acra.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.