Peşte rasol (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Peşte rasol (I)

Peşte rasol (I)

Ingrediente: 1 kg peste, morcov, patrunjel, telina, cca 100 g ceapa, 10 boabe piper, 2 cartofi de marime mijlocie, foaie de dafin, 2 linguri zeama de lamiie sau 200 ml vin alb sec (mai acrisor), sau 1-2 linguri otet, o lingurita cu virf sare pentru 1 l de apa.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Pestele rasol se foloseste pestele care nu are oase multe - salaul, somnul, calcanul, morunul etc. Se fierbe intreg sau taiat in bucati mari, in vas de marime potrivita. In apa se se fierb, in prealabil, zarzavatul si ceapa taiate in sferturi si cartofii intregi care se scot dupa ce au fiert; restul de zarzavat se lasa in zeama sa fiarba in continuare. Dupa ce a fiert bine, se sareaza si se acreste (sa se simta mai picant). Se adauga, apoi, pestele si se fierbe acoperit in clocote mici 15 - 20 minute, sau cit este necesar dupa marimea si grosimea lui. Nu trebuie fiert prea mult, caci se zdrobeste (se va incerca cu furculita). Cind se serveste cald, pestele se scoate cu grija, se asaza pe platou si in jurul lui se aranjeaza cartofii si zarzavatul fierbinte, taiat in felii de 2-3 cm grosime cu cutiutul riglat (ondulat), ca sa fie mai aspectuos (sau in lipsa, cu cutit obisnuit). Rasolul se serveste cu sos de unt cald, turnat numai in momentul servirii; sau se serveste cu mujdei de usturoi, sos grecesc, sos remulad. Sosurile se pot servi in sosiera la masa. Pestele se poate fierbe fara zarzavat, in 2 parti apa si o parte vin alb sau in apa acrita cu otet de vin, in ambele variante potrivindu-se gustul cu sare. In apa se adauga 2-3 cepe mari, taiate in sferturi, o foaie de dafin, boabe de piper, o ramura de cimbru si 2-3 catei de usturoi. Lichidul se lasa sa fiarba 30 minute acoperit, la foc mic, ca sa se aromeze bine, apoi se adauga pestele, care se fierbe pana cand se inmoaie, fara sa se zdrobeasca.
3.489 vizualizări
796 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
5. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
7. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
9. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.