Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.899 vizualizări
1.082 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu lămâie caramelizată (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
5. Salată de crudităţi (III) (Salate > Salate de legume)
6. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Peşte à la bonne femme (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Ceai de Assam (Băuturi > Ceaiuri)
11. Tort Joffre (I) (Dulciuri > Torturi)
12. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Peşte la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Baclava de fistic (Dulciuri > Prăjituri)
17. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
18. Supă orientală cu fructe de mare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
22. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Peşte a Suisse (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
26. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Tort de ciocolată cu biscuţi de cacao (Dulciuri > Torturi)
28. Ciuperci umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Macaroane cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Fileuri de peşte coapte în pâine (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.