Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.874 vizualizări
1.080 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Pastă de mere (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Cod file (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Raţă lăcuită (Mâncăruri > Fripturi)
6. Borş rusesc cu dafin (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Legume marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Farsmac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Mazăre verde englezească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Fettucine bolognese (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Ciorbă de agrişe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Creier de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
26. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
27. Yum Yum (Peşte thailandez) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.