Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.795 vizualizări
1.064 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ragout de ţelină cu rulouri de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă uşoară de mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Conopidă prăjită cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
9. Somon cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Omletă cu gîturi de raci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Tort cu brânză de vacă şi mure (Dulciuri > Torturi)
14. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
17. Ceapă cu cimbru (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Melanj de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
23. Glazură albă (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
24. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată orientală de iarnă (Salate > Salate de legume)
26. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Rulade mici cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Cremă picantă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.