Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
6.008 vizualizări
571 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Plachie de crap cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
7. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
9. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Escalop de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pesto Genovese (I) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
13. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Avocado cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Gulii umplute cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tort Diplomat Excelent (Dulciuri > Torturi)
21. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
22. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
27. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate)
28. Ţipari cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Căpşuni cu smântână (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Prăjitură cu prune (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.