Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.731 vizualizări
1.050 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
2. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Pere în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
4. Peşte à la bonne femme (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pilaf de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Creveţi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Plachie de crap în vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de cafea cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
9. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată de păpădie crudă (Salate > Salate de legume)
11. Limbă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Fajitas (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cartofi noi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pârjoale de fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ouă umplute în coajă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Brânză dulce cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Fructe de mare cu sos (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Budincă de macaroane cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.