Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.927 vizualizări
1.089 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Peşte alb prăjit cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
5. Broccoli cu slăninuţă şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
8. Pui la rotisor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Supă verde cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de gulii cu salată verde (Salate > Salate de legume)
12. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Sufleu de caise cu şodou de vanilie (Dulciuri > Creme)
14. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
17. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Boeuf a la mode (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Piept de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Tort Grilias (Dulciuri > Torturi)
25. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
26. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
27. Prăjitură moale cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
28. Ruladă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Saramură de crap picantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.