Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.870 vizualizări
1.080 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
4. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
6. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sufleu cu lămâie (Dulciuri > Creme)
8. Salată de post (Salate > Salate de legume)
9. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)
10. Tunel de castane (Dulciuri > Prăjituri)
11. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. File mignon cu tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
13. Vin de stafide (Băuturi > Băuturi cu vin)
14. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Prăjitură fragedă cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
16. Ruladă de curcan cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
17. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume)
19. Huevos Rancheros (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Peşte a Suisse (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
23. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
27. Clătite umplute cu mere (Dulciuri > Clătite)
28. Supă de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.