Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna |
Carne de vită a la Berna
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper. Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.582 vizualizări
Versiunea printabilă1.008 tipăriri 10 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 2. Sfârâială dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 3. Salată de broccoli (Salate > Salate de legume) 4. Zacuscă de peşte cu arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 7. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 8. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 10. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi) 12. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri) 14. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Cozonac bucovinean (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 16. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 17. Crochete Bechamel (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Muşchi de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi) 19. Budincă de spanac cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 20. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 22. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Tort de alune cu frişcă şi cafea (Dulciuri > Torturi) 24. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Cotlete prăjite în unt (Mâncăruri > Fripturi) 26. Pere în vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe) 27. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate) 28. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre) 29. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci) 30. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai) |