Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.920 vizualizări
1.088 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bezele cu lămâie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
2. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
4. Plăcintă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Gâscă la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ouă umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Sufleu de creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Prăjitură moale cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
10. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Supă cu broccoli şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Lichior de portocale (Băuturi > Lichioruri)
16. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Crochete de parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Pîinişoare cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
20. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Gâscă a la Oradea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Zacuscă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
29. Găluşte dospite cu magiun de prune (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.