Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.929 vizualizări
1.090 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plachie de crap cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă de ou cu costiţă, mărar şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Tort toamnă-iarnă (Dulciuri > Torturi)
7. Choux-uri cu Mascarpone (Dulciuri > Prăjituri)
8. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Dovleac cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
12. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă a la Izalina (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Borş oltenesc cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Andive cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Prăjitură cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tocăniţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Pogăcele de jumări cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ţelină cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
22. Spumă cu rom (Dulciuri > Spume)
23. Gulii umplute cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Omletă mediteraneană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
26. Chili con carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Budincă de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Lichior de vin roşu (Băuturi > Lichioruri)
29. Ruladă de porc cu grepfruit (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.