Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.934 vizualizări
1.090 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Dulceaţă de dovlecei (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Maioneză de fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Pizza cu ardei şi ton (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
6. Mazăre verde englezească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Zacuscă franţuzească (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
10. Tort special (Dulciuri > Torturi)
11. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Chec cu portocale (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
14. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
15. Spaghete cu bacon (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
20. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
22. Biluţe cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
23. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
25. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Carpaccio de ton cu ficat de gâscă sote (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Broccoli cu ceapă la tigaie (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.