Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.862 vizualizări
1.078 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
5. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
7. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
8. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
9. Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Brânză cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
13. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Mămăligă ţărănească (Mâncăruri > Preparate din mălai)
15. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri)
16. Legume asortate cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
18. Raţă lăcuită (Mâncăruri > Fripturi)
19. Tort de lapte cu nucşoară (Dulciuri > Torturi)
20. Sufleu de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Supă de conopidă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Pastă de jumări cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ouă fierte cleioase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite)
26. Îngheţată de cireşe amare (Dulciuri > Îngheţate)
27. Mâncare de bame (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Pasteta de iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Papanaşi de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Spanac cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.