Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
6.070 vizualizări
584 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de porc cu varză creaţă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salam de biscuiţi (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
3. Crap umplut cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
6. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Curcan umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Supă ţărănească cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tort de nuci cu cremă fără unt (Dulciuri > Torturi)
13. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ouă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Crostini cu piure de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Îngheţată spumoasă (Dulciuri > Îngheţate)
24. Limbă cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Iepure cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Zacuscă de ghebe (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.