Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.858 vizualizări
1.078 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Cremă de castane cu gelatină (Dulciuri > Creme)
5. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cotlet de porc cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tort de cafea (Dulciuri > Torturi)
8. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
10. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Păstăi prăjite (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
14. Tort Diplomat aniversare (Dulciuri > Torturi)
15. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Mazăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Omletă dulce cu migdale (Dulciuri > Prăjituri)
18. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
22. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Pateuri aperitiv (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
26. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Ruladă cu şuncă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Doradă la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ouă umplute cu ficat de gâscă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.