Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.828 vizualizări
1.068 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Parfe de ciocolată cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
2. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
6. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
7. Borş de lobodă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
9. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Somon cu garnitură de cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Shug israelian (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Prăjitură cu piersici la gheaţă (Dulciuri > Prăjituri)
14. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Saleuri cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)
18. Tort de cacao (Dulciuri > Torturi)
19. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Parfe de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
21. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ochiuri cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Supă concentrată cu gălbenuşuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Cordon Vert, Bleu şi Orange (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
30. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.