Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.933 vizualizări
1.090 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată de afine (Dulciuri > Îngheţate)
2. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
3. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
4. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă de zarzavat (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
7. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
8. Chiftele suedeze (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri)
10. Borş de gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
12. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Zeamă de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Cartofi noi cu mujdei de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
24. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
25. Brioşe cu struguri (Dulciuri > Prăjituri)
26. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Varză dulce umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Bucatini alla matriciana (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.