Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.887 vizualizări
1.080 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chişcă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă de vară cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Prăjitură englezească cu gem (Devonshire Scones) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Cubuleţe de peşte dulci acrişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ouă a la Frankfurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supa plugarului (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Parfe de banane (Dulciuri > Îngheţate)
17. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Ardei capia în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
23. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pâine mozaic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Chiftele de crab (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Romburi cu stafide şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
29. Budincă de praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Mâncărică de varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.