Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.923 vizualizări
1.089 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
2. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Gogoşari cu ghebe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
4. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Cremă la pahar cu ciocolată (Dulciuri > Creme)
6. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
8. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Lichior de vin roşu (Băuturi > Lichioruri)
10. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
12. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Cuş-cuş cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
20. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Karniyarik (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Prăjitură cu gem şi cocos (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă minestrone cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.