Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.897 vizualizări
1.081 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Calcan fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ouă fierte cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume)
6. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
7. Dovlecei cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Zacuscă franţuzească (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Cafea tonică (Băuturi > Cafele)
12. Aspic de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Doradă la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
17. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi)
19. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
20. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
24. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
25. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
27. Găluşte dospite cu magiun de prune (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Fasole verde conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Creier cu ou şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.