Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.931 vizualizări
1.090 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
2. Ruladă elveţiană (Dulciuri > Prăjituri)
3. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Crap pe varză (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Omletă cu salvie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
10. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Hamburger (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
14. Cozonac de mălai (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
15. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi)
16. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
20. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
23. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
27. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
28. Blanquette de veau (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.