Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.872 vizualizări
1.080 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dovlecei cu şuncă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Lizertort de ciocolată (Dulciuri > Torturi)
3. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Chiftele din surimi cu porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Eclere cu ciocolată şi fistic (Dulciuri > Prăjituri)
7. Peşte mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)
9. Peşte la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Brânză feta coaptă cu oregano (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ardei capia în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
15. Tochitură rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. File de păstrăv în şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)
18. Ficat condimentat la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Omletă cu jambon (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
22. Peşte pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume)
24. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Gutui coapte (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
27. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Melci cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.