Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.869 vizualizări
1.080 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu frişcă (Dulciuri > Creme)
2. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
4. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ketchup picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Supă falsă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Coşuleţe de parizer cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Boabe de porumb murate (Conserve din legume, murături > Murături simple)
10. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Prăjitură cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
13. Ciulama de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
15. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciorbă moldovenească de potroace (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Carne de vînat în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
19. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. File de cod cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Paste cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
24. Chec aperitiv de morcovi cu mirodenii (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Raţă pe portocale (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ceai de muşeţel (Băuturi > Ceaiuri)
27. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ardei copţi marinaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.