Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.740 vizualizări
1.051 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Plachie de crap cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Spanac cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
5. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
11. Cremă de mazăre cu slănină prăjită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Creveţi cu unt şi sâmburi de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Tort de pişcoturi şi cu rom (Dulciuri > Torturi)
16. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
17. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tochitură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Velouté de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
24. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Tajina marocană cu gutui caramelizate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi)
29. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Bombe de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.