Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.875 vizualizări
1.080 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
2. Sărmăluţe de primavară (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
4. Triunghiuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Bombe de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
10. Crap cu vin negru (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Caviar de vinete (Aperitive > Sandviciuri)
12. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)
14. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
16. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
17. Medalion de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
18. Borş de hribi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
23. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
25. Cotlete de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
26. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ciorbă rusească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pîinişoare cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.