Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
5.710 vizualizări
501 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Caracatiţă lemone (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Sparanghel cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
6. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Scrumbie la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Amandine cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
9. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Tarte cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
12. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
15. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
16. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
18. Aluat franţuzesc (Dulciuri > Aluaturi)
19. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Brociolone (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Şniţel mexican (Mâncăruri > Fripturi)
22. Stufat de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tajina marocană cu gutui caramelizate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
26. Chec aperitiv cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Macrou cu praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Prepeliţe fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.