Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.888 vizualizări
1.080 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Îngheţată de lămâie rapidă (Dulciuri > Îngheţate)
4. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Tort din griş (Dulciuri > Torturi)
6. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
7. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Prepeliţe fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
9. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
13. Pui la capac (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Pizza Andre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
19. Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
20. Bruschetta cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
21. Ciorbă de bucăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Cremă de vanilie cu frişcă (Dulciuri > Creme)
23. Cârnaţi proaspeţi (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
24. Supă de chimen cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Cartofi cu ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
27. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Crostini cu piure de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Pere cu cremă (Dulciuri > Creme)
30. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.