Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.873 vizualizări
1.080 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Pate rapid de somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tochitură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Garnitură de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
8. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
12. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
16. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Stifado (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
19. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Pui cu ravioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ochiuri cu costiţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Tort Cabana (Dulciuri > Torturi)
23. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
26. Tort fin de ciocolată (Dulciuri > Torturi)
27. Icre de fasole (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
30. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.