Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.922 vizualizări
1.089 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
4. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)
6. Pizza cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Broccoli cu alune prăjite (Salate > Salate de legume)
9. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
11. Gogoşi americane (Dulciuri > Gogoşi)
12. Pepeni muraţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
13. Pui picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
17. Tort cuib de cîrtiţă (Dulciuri > Torturi)
18. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Brânză cu usturoi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Tort ieftin cu frişcă şi gem (Dulciuri > Torturi)
23. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci)
24. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
25. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Mâncare de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
29. Ciuperci cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.