Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.898 vizualizări
1.081 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Clătite umplute cu cârnaţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Bomboane Rafaello (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
6. Peşte gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ţelină umplută cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Churros de Pescado (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Paste cu fructe de mare (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Garnitură de ceapă cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Cartofi wedges (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
20. Crostini cu fasole boabe şi ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Pollo Parisianno (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
24. Ştiucă la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
27. Piroşti cu varză dulce (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Chiftele suedeze (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Tortul paradisului (Dulciuri > Torturi)
30. Empanada cu cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.