Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.902 vizualizări
1.083 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciulama de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Stavrid pescăresc la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Chiftea uriaşă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată de cicoare radicchio (Salate > Salate de legume)
10. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
12. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Găină rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pastă de conopidă (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Melcişori cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
16. Muşchi de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
17. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
22. Cuba Libre (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
23. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
27. Chec cu cacao şi nucă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
28. Costiţă de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.