Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.896 vizualizări
1.081 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Delicatese de legume (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Păstrăvi cu migdale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Jeleu de căpşuni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
12. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Tort de mere coapte (Dulciuri > Torturi)
14. Tort caramel (Dulciuri > Torturi)
15. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
16. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
17. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
18. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Lingua al bagnetto rosso (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Şalău polonez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
25. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Cremă de rom (Dulciuri > Creme)
27. Găină rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
29. Ouă cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.