Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.431 vizualizări
978 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Somon la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Andive cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
4. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
8. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
10. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Dovleac cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
13. Caserolă cu ton şi broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Gulii cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Andive cu ulei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
18. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Tartă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
23. Îngheţată cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
24. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Curmale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Ficat de gâscă cu mere caramel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată pestriţă (Salate > Salate de legume)
30. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.