Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
5.957 vizualizări
554 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pricomigdale (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
2. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ciuperci la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
7. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
9. Coşuleţe de parizer cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Creieraş (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Tort elveţian (Dulciuri > Torturi)
12. Muşchiuleţ de vacă cu zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Mâncare de ţelină cu bulion (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
18. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Salată de pepeni (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Plachie de crap cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tort de smochine (Dulciuri > Torturi)
26. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
27. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.