Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.871 vizualizări
1.080 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
2. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Pulpă de căprioară la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
5. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Zacuscă de conopidă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
8. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
9. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
10. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Deliciu de ciocolata cu blat de nuci (Dulciuri > Torturi)
12. Ciorbă de gâscă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Jumări cu ton şi vermut (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ruladă de piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Cremă din şerbet (fondant) alb (Dulciuri > Creme)
17. Ţipari cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată a la Monpe (Salate > Salate de legume)
20. Ţelină cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Crostata di mele (Dulciuri > Prăjituri)
25. Papră moldovenească (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)
29. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.