Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
5.851 vizualizări
527 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Crap cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Brânză feta coaptă cu oregano (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Salată orientală de vară (Salate > Salate de legume)
9. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
10. Omletă cu praz şi conopidă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
12. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
13. Crap cu vin negru (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ruladă cu varză creaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Tort de smochine (Dulciuri > Torturi)
19. Tort crocant cu zmeura (Dulciuri > Torturi)
20. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
21. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Praz cu maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ruladă de porc cu grepfruit (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Aperitiv Zestran (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Chiftele de crab (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Merdenele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.