Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.868 vizualizări
1.079 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
2. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
8. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
9. Tagliatelle carbonara cu peşte afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
12. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Cuib de viespe cu scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
20. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Îngheţată vanilată (Dulciuri > Îngheţate)
24. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
28. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
30. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.