Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.877 vizualizări
1.080 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă cu nucă (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tort de argint (Dulciuri > Torturi)
3. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
4. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Morcovi tineri (carote) cu unt (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
8. Pui cu bame (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
11. Creier cu maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
14. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
15. Potîrnichi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
16. Ciorbă de post cu zeamă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Supă de ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Tajina marocană cu gutui caramelizate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Peşte la cuptor pe tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ouă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
25. Omletă dulce cu migdale (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
27. Ouă cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Budincă de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Spaghete marocane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Stea cu cocos (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.