Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.913 vizualizări
1.086 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
2. Ceai cu fructe (Băuturi > Ceaiuri)
3. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Tort fin de ciocolată (Dulciuri > Torturi)
6. Pizza (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Omletă fără ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Farsmac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Varză murată călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu varză)
15. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Găluşte cu griş (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Spinare de batal la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ceai de muşeţel (Băuturi > Ceaiuri)
20. Marmeladă de caise (Conserve de fructe > Marmelade)
21. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
22. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ghiveci dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Crap călugăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.