Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.883 vizualizări
1.080 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
2. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă de hasmaţuchi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Prăjitură cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
5. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ketchup cu ardei iuţi (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
9. Drob dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Aperitiv special (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Aluat franţuzesc făcut la cald (Dulciuri > Aluaturi)
12. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tort cu struguri (Dulciuri > Torturi)
16. Foetaj cu umplutură de pepene (Dulciuri > Prăjituri)
17. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Kitoza (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
20. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Chifteluţe de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Tagliatelle cu smântână şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
27. Crap la cuptor stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Gallo Pinto (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.