Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.847 vizualizări
1.077 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Dulceaţă de caise (Conserve de fructe > Dulceaţă)
4. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
5. Tortilla cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Sufleu de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Macaroane cu zarzavaturi  (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Tartă cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tort de mere coapte (Dulciuri > Torturi)
14. Macaroane cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
19. Supă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ardei copţi marinaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ruladă de omletă cu mentă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. Pizza cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Gutui cu zahăr ars (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Raţă cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
28. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Omletă mexicană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.