Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.867 vizualizări
1.079 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
3. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Ouă umplute foarte fine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Peşte mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Iahnie de crap (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
12. Caffe Frappe (Băuturi > Cafele)
13. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ruladă cu zmeură şi frişcă (Dulciuri > Prăjituri)
15. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
19. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Piperade (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
24. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
25. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Pui cu arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
27. Tobă de casă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
29. Biban de mare la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.