Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.932 vizualizări
1.090 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
4. Pizza ţărănească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Tom Yum Goong (Supă de creveţi dulce-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Pui rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
10. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Dulceaţă de nuci verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
12. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Sos maioneză dietetică (Sosuri > Sosuri albe)
15. Prăjitură cu mere întregi (Dulciuri > Prăjituri)
16. Vinete portugheze (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
18. Frittată cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
20. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
26. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
29. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
30. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.