Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.928 vizualizări
1.090 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu maioneză şi nucă (Salate > Salate de legume)
2. Merlan cu şvaiţer (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
4. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri)
5. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
6. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Budincă de pâine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
9. Peşte cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Pizza 4 anotimpuri (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
13. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tartă de varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Portocale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
20. Ciulama de lobodă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Chefal la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Chifteluţe la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Tarte colorate (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Vrăbioară la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.