Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.884 vizualizări
1.080 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
3. Iahnie de fasole cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cremă de zahăr ars cu zmeură (Dulciuri > Creme)
5. Jumări cu creier (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Gallo Pinto (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Cârnaţi bănăţeni (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
9. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Îngheţată prăjită (Dulciuri > Îngheţate)
11. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
12. Spirale crocante de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Coşuleţe de primavară (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume)
17. Ceai turcesc (Băuturi > Ceaiuri)
18. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
24. Humus israelian (Sosuri > Sosuri reci)
25. Cafea aurie (Băuturi > Cafele)
26. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
27. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Bulete de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.