Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.864 vizualizări
1.078 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Stridii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Friptură de porc în foi de varză (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Ştrudel cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
7. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
8. Caracatiţă în stil mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Piroşti cu varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
15. Broccoli cu ceapă la tigaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Fazan cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
21. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ruladă de caş cu creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
25. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
27. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Coroană de orez cu fructe (Dulciuri > Budinci)
30. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.