Carne de vită a la Berna - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Carne de vită a la Berna

Carne de vită a la Berna

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vita (pulpa), 2 linguri de faina, 1 cutie mica bulion, 4 cepe mari, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu, 1 cana zeama de lamiie, 300 g cartofi, 300 g morcovi, 3 foi de dafin, 4 cuisoare, o lingurita boia de ardei, putin zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de carne si se amesteca faina, boiaua si bulionul. Se pune capacul. Se taie ceapa si cateii marunt si se pun in vas. Dupa citeva minute se toarna vinul si se adauga sare, piper si zahar apoi se pune din nou capacul. Se taie cartofii si morcovii in patratele. Daca legumele sint de dimensiuni foarte mari, se taie in mai multe bucatele. Se scot apoi foile de dafin si cuisoarele si se adauga cartofii si morcovii. Se fierbe in continuare timp de 30 minute.
7.895 vizualizări
1.081 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
2. Mazăre sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
5. Salată Moskovskaia (Salate > Salate cu peşte)
6. Sos spumos de vin (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
7. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Boabe de porumb murate (Conserve din legume, murături > Murături simple)
10. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
13. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată exotică (Salate > Salate de legume)
15. Pătrate cu migdale zdrobite (Dulciuri > Prăjituri)
16. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
18. Sfârâială dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Mâncare rece de iepure cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
23. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pilaf cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
26. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
29. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.