Calcan gratinat cu scoici - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Calcan gratinat cu scoici

Calcan gratinat cu scoici

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1,2 kg calcan, 1/2 l vin alb, 1/2 cana smantana, 3 galbenusuri de ou, 1/2 kg scoici, 40 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb scoicile timp de 7-8 minute, amestecand continuu. Se scot din cochilii dupa ce se racesc. Se pune intr-o tava calcanul, se presara cu sare si piper, foi de dafin si vin alb. Se introduce la cuptor la foc potrivit 30 minute. Se scoate din cuptor si se muta calcanul pe un platou tinut la cald.Se filtreaza sucul rezultate din prepararea pestelui si se pune intr-o cratita pe foc la scazut, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca pana se obtine un sos cremos. La sfarsit se adauga si smantana, amestecand bine. Se acopera calcanul cu acest sos si se orneaza cu scoici decorticate.
Se serveste cu garnitura orez thai.
10.116 vizualizări
1.270 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
7. Macaroane gratinate (reţetă lyoneză) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
9. Peşte gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
14. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Andive gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Varză gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Scoici în stil mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Rulouri de omletă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Sparanghel gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. File de calcan cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Calcan fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Linguini cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.