Calcan gratinat cu scoici - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Calcan gratinat cu scoici

Calcan gratinat cu scoici

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1,2 kg calcan, 1/2 l vin alb, 1/2 cana smantana, 3 galbenusuri de ou, 1/2 kg scoici, 40 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb scoicile timp de 7-8 minute, amestecand continuu. Se scot din cochilii dupa ce se racesc. Se pune intr-o tava calcanul, se presara cu sare si piper, foi de dafin si vin alb. Se introduce la cuptor la foc potrivit 30 minute. Se scoate din cuptor si se muta calcanul pe un platou tinut la cald.Se filtreaza sucul rezultate din prepararea pestelui si se pune intr-o cratita pe foc la scazut, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca pana se obtine un sos cremos. La sfarsit se adauga si smantana, amestecand bine. Se acopera calcanul cu acest sos si se orneaza cu scoici decorticate.
Se serveste cu garnitura orez thai.
10.066 vizualizări
1.260 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Scoici în stil mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Spaghete de castraveţi gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
5. Varză gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
7. Sparanghel gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Orez cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Scoici cu vin alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Macaroane gratinate (reţetă lyoneză) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Calcan fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. File de calcan cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Supă de scoici cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Conopidă gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Andive gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Peşte gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.