Calcan gratinat cu scoici - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Calcan gratinat cu scoici

Calcan gratinat cu scoici

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1,2 kg calcan, 1/2 l vin alb, 1/2 cana smantana, 3 galbenusuri de ou, 1/2 kg scoici, 40 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb scoicile timp de 7-8 minute, amestecand continuu. Se scot din cochilii dupa ce se racesc. Se pune intr-o tava calcanul, se presara cu sare si piper, foi de dafin si vin alb. Se introduce la cuptor la foc potrivit 30 minute. Se scoate din cuptor si se muta calcanul pe un platou tinut la cald.Se filtreaza sucul rezultate din prepararea pestelui si se pune intr-o cratita pe foc la scazut, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca pana se obtine un sos cremos. La sfarsit se adauga si smantana, amestecand bine. Se acopera calcanul cu acest sos si se orneaza cu scoici decorticate.
Se serveste cu garnitura orez thai.
9.987 vizualizări
1.241 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Sparanghel gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Scoici în stil mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Legume gratinate cu paste (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Rulouri de omletă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Spaghete de castraveţi gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Macaroane gratinate (reţetă lyoneză) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Linguini cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Orez cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Calcan fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Năut gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Scoici cu vin alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
30. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.