Andive gratinate cu piept de pui - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Andive gratinate cu piept de pui

Andive gratinate cu piept de pui

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 6 andive, sare, 1 lamaie, 3 bucati piept de pui (a 250 g), piper, 1 cutie rondele de ananas (250 g), 100 g branza de burduf, 50 g samburi de nuca, 2 linguri de unt topit, 250 ml sos olandez, 2 galbenusuri, grasime pentru forma.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curata andivele de frunzele vestede. Se pune la fiert apa cu sarea si zeama de lamaie si cand clocoteste, se baga in ea andivele si se lasa vreme de 8 minute. Se clatesc cu apa rece, se taie in doua (pe lat) si se pun cu taietura in jos, sa se scurga.
Bucatile de pui se spala, se zvanta si se taie in doua. Li se scot pielea si oasele. Se cresteaza un buzunar in fiecare fileu (pentru a-l umple), se sareaza, se pipereaza.
Se pun la scurs feliile de ananas intr-o sita de plastic (zeama se aduna intr-un bol).
Se zdrobeste branza (sa nu fie iute) cu furculita si se amesteca bine cu nucile tocate si o lingura de suc de ananas. Se umplu fileurile de pui cu cate o felie de ananas si o lingurita de branza, se prind cu o scobitoare si se prajesc pe fiecare parte in untul incins.
Se unge o forma (cu capacitate de 2 litri) cu unt.
Se taie jumatatile de andive in feliute subtiri si se asaza un strat pe fundul formei (cotorul amar se inlatura). Deasupra se astern bucatile de pui, rondelele de ananas si jumatatile de andive ramase. Se amesteca sosul olandez cu galbenusurile de ou si 2 linguri de suc de ananas si se toarna deasupra. Se coace 30 de minute la cuptorul incins (treapta trei).
Sosul olandez (pentru 250 ml): Se pun la topit intr-o craticioara 185 g unt si se lasa sa se raceasca (sa nu se intareasca!). Intr-un alt vas, se bat 4 galbenusuri cu 2-3 linguri de apa, circa 30 de secunde, pana devin cremoase. Se pune vasul pe foc mic si se lasa 3 minute, batandu-se intruna ca sa se ingroase. Se ia de pe foc si se incorporeaza putin cate putin untul racit. Se adauga 2-3 linguri de zeama de lamaie si se gusta de sare.
4.342 vizualizări
549 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
25. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Angemacht de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pui la rotisor (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.